Kyllingekødboller med tomatsalat, yoghurtdressing og bulgur
2 dages holdbarhed

Kyllingekødboller med tomatsalat, yoghurtdressing og bulgur

Ny opskrift
Under 40 min
17 Ingredienser
Skønne krydrede kyllingekødboller med et let spicy tomatsalat serveret med græsk yoghurtdressing og bulgur

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Æg
    ·
  • Mælk
    ·
  • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olivenolie
  • Peber
  • Salt
Bulgur
175 g
(Gluten, Hvede)
Citron
½ stk
Græsk yoghurt
¾ dl
(Mælk, Laktose)
Honning
½ tsk
Hakket kylling
300 g
Pasteuriseret æg
½ bæger
(Æg)
Rasp
1½ spsk
Tomatpuré
½ spsk
Solo hvidløg
½ stk
Spidskommen
½ tsk
Herbes de Provence
¾ tsk
Chiliflager
¾ tsk
Skoleagurk
1 stk
Tomat
1 stk
Bredbladet persille
1 drys
Rødløg
½ stk
Hvidvinseddike
½ tsk
(Svovldioxid)
Næringsindhold (per portion)
Energi:
643 kcal
Fedt:
18 g
Kulhydrater:
73 g
Protein:
48 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Kog bulgur i 3½ dl letsaltet vand i 12 min og lad den trække til resten er færdig.
Skyl citronen og riv skallen fint. Pres 1 spsk. saft i en skål og bland med den revne skal, græsk yoghurt, honning og lidt salt.
Rør det hakkede kyllingekød med ½ tsk. salt i en skål.  Tilsæt æg, rasp og 2 spsk. vand, tomatpure, presset hvidløg, spidskommen Herbes de Provence, ½ tsk. chili og peber. Bland det hele godt sammen og form 2 bøffer. Varm lidt olivenolie op på en pande og brun bøfferne 2 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg videre i ca. 3 min. på hver side til de er gennemstegte (kernetemp. 75º C.) 
Skyl alle grøntsager. Del agurken på langs og skrab kernerne ud med en ske. Del tomaten i halve og tag kernerne ud. Pluk bladene af persillen. Med en stavblender blendes kernerne og stilkene sammen med resten af saften fra citronen til en dressing - skal anvendes i punkt 6. 
Tilsæt mindre chili hvis du ikke ønsker den så stærk.
Ved serveringen blandes den kogte bulgur med dressingen fra grøntsagerne. Server Kyllingekødbollerne med tomatsalat, bulgur og yoghurtdressing. 
Håber maden smager!