Mørbrad med glaserede rødløg og jordskokker
40
5 dages holdbarhed

Mørbrad med glaserede rødløg og jordskokker

Lækker svinemørbrad med bacon, glaserede rødløg og jordskokker serveret med couscous. En dejlig ret, der både er fantastisk til hverdagsluksus til hele familien eller til gæstemad.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • selleri,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Svinemørbrad
300 g
Bacon
3 skiver
Jordskokker
150 g
Sødmælk (Mælk, Laktose)
1½ dl
Saucejævner (Mælk, Laktose)
½ spsk
Citron
¼ stk
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ terning
Rødløg
2 stk
Rødvinseddike (Svovldioxid)
1 spsk
Kruspersille
1 drys
Couscous (Gluten, Hvede)
175 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 817 kcal
  • Fedt 26 g
  • Kulhydrater 92 g
  • Protein 53 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Svinemørbraden pudses af for fedt og sener. 3-4 skiver bacon svøbes omkring mørbraden, og den brunes på tør pande. Når den er brunet på alle sider, lægges den i ildfast fad og sættes i ovnen i ca. 12 min. (Hvis der bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 65-70 grader).
  2. Jordskokkerne vaskes grundigt og skæres i tynde skiver og koges møre i 1½ dl mælk ca. 12-14 min. Inden serveringen jævnes stuvningen med ½ spsk saucejævner til ønsket konsistens. Smages til med salt, peber og 2 tsk citronsaft. 
  3. Kog 1 dl vand til bouillon og opløs ½ terning i vandet.
  4. Pil rødløgene, skær dem i både, og brun dem i ½ spsk. olie i en gryde. Når løgene er brunede, tilsættes 1 spsk rødvinseddike, lad det koge helt ind. Efter et par minutter tilsættes 1 spsk sukker og bouillonen. Det hele koges til væden er fordampet.
  5. Skyl og hak persillen fint. Kog 2½ dl vand og hæld langsomt 2 dl couscous i. Rør rundt og lad det koge 2 minutter. Sluk og lad derpå couscoussen trække et par minutter og løsn grynene med en gaffel. Tilsæt persille, lidt salt og peber og servér straks eventuelt anrettet som på fotoet.
  6. Skær mørbrad i tykke skiver og anret med couscous, glaserede rødløg og jordskokker.