Brændende grøn kærlighed med porre og pancetta

Brændende grøn kærlighed med porre og pancetta

30 min641 kcal pr. portion Holder 5 dage
En dejlig klassiker med ekstra grønt twist og sprøde tern af pancetta. Toppes med ristet kålmix, porre og valnødder. Klimabelastning 1,1 kg CO2e
4.00
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

½ stk broccoli
3 stk bagekartoffel
15 g valnøddebrud
130 g pancetta i tern
1 stk porre
150 g kålmix

Du skal selv have

salt, peber, olie, smør

Fremgangsmåde

1
Grøn mos: Skyl broccoli, og skær den i små buketter. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog broccoli og kartofler i en gryde med usaltet vand i 12 minutter til det hele er mørt. Hæld vandet fra – Gem 1 dl til mosen. Mos grøntsagerne til grov mos med 1 spsk. smør og 3 spsk. kogevand. Smag til med salt og peber. Tilsæt mere kogevand, hvis du gerne vil have mosen tyndere.
2
Rist imens valnødderne på en tør og varm pande til de er let gyldne. Læg dem til side på et stykke køkkenrulle.
3
Steg pancetta på en pande ved høj varme, til det er sprødt. Afdryp på køkkenrulle.
4
Rens porre, og skær den i tynde skiver. Hæld 1 spsk. olie på panden, og steg porre og kålmix på panden i ca. 5 minutter til de er møre, men stadig med lidt bid. Krydr med salt og peber.
5
Servering: Anret kål og porre oven på den grønne mos, og drys med pancetta og valnødder.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 2683 kJ/ 641 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
20.2 g
heraf mættede fedtsyrer
4.88 g
Kulhydrat
95.82 g
heraf sukkerarter
13.62 g
Protein
19.02 g
Salt
0.8 g
Kostfibre
18.33 g

Allergener

Jordnødder
Nødder
Sesamfrø

Andre retter du måske kan lide