Grøntsagsbolognese med grov pasta

Grøntsagsbolognese med grov pasta

40 min870 kcal pr. portion Holder 4 dage
Skøn vegetarisk bolognese med masser af smag og serveret med fuldkornsspaghetti og revet ost. Perfekt til en kødfri dag for hele familien,
4.50
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

100 g champignon
1 stk løg
1 stk hvidløg solo
200 g gulerod
stk knoldselleri
½ terning bouillon grøntsag
2 tsk græsk krydderiblanding
2 spsk tomatpure
400 g hakkede tomater
1 spsk balsamico rød
1 drys løvstikke
250 g spaghetti fuldkorn
70 g revet cheddar

Du skal selv have

olie, salt, peber, sukker

Fremgangsmåde

1
Rens champignon og hak dem groft. Pil og hak løg og hvidløg.
2
Skræl gulerødder og selleri og riv det groft.
3
Varm en gryde med 1-2 spsk olie og kom alle grøntsagerne i og steg ved middel varme 3-4 minutter under omrøring. Kog vand til bouillonen og opløs ½ terning i 2½ dl vand.
4
Tilsæt  2 tsk græsk krydderi, 2 spsk tomatpuré og 400 g hakkede tomater, halvdelen af bouillonen, 1 spsk eddike, 1 tsk salt, 1 tsk sukker og ½ tsk peber og lad det simre under låg ved svag varme ca. 10 minutter.
5
Sæt imens en gryde med rigeligt vand over til spaghettien. Når det koger tilsættes ½ tsk salt og 250 g spaghetti og det koges uden låg ca. 10 minutter.
6
Tilsæt mere bouillon til bolognesen alt efter hvor tyk du ønsker sovsen og smag den til med salt og peber.
7
Skyl løvstikke og pluk den eller hak det groft. Hæld spaghettien i en sigte, dryp af og hæld det i en skål og dryp med lidt olie (gerne olivenolie).
8
Blend evt. bolognesen med en stavblender så det bliver mere findelt. Drys med løvstikke og server med revet ost og spaghetti. TIP: Du kan også blande spaghettien med bolognesen inden servering.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 3639 kJ/ 870 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
31.65 g
heraf mættede fedtsyrer
9.45 g
Kulhydrat
113.37 g
heraf sukkerarter
25.69 g
Protein
32.87 g
Salt
7.89 g
Kostfibre
22.29 g

Allergener

Mælk
Selleri
Svovldioxid

Andre retter du måske kan lide