Grøntsagsbolognese med grov pasta
4 dages holdbarhed

Grøntsagsbolognese med grov pasta

Ny opskrift
Under 40 min
13 Ingredienser
Skøn vegetarisk bolognese med masser af smag og serveret med fuldkornsspaghetti og revet ost. Perfekt til en kødfri dag for hele familien,

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Mælk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Peber
  • Salt
  • Sukker
Champignon
100 g
Løg
1 stk
Solo hvidløg
1 stk
Gulerod
200 g
Knoldselleri
⅓ stk
(Selleri)
Grøntsagsbouillon
½ terning
(Selleri)
Græsk krydderiblanding
2 tsk
Tomatpuré
2 spsk
Hakkede tomater
400 g
Rød balsamico
1 spsk
(Svovldioxid)
Løvstikke
1 drys
Spaghetti, fuldkorn
250 g
Revet cheddar
70 g
(Mælk, Laktose)
Næringsindhold (per portion)
Energi:
862 kcal
Fedt:
31 g
Kulhydrater:
113 g
Protein:
32 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Rens champignon og hak dem groft. Pil og hak løg og hvidløg.
Skræl gulerødder og selleri og riv det groft.
Varm en gryde med 1-2 spsk olie og kom alle grøntsagerne i og steg ved middel varme 3-4 minutter under omrøring. Kog vand til bouillonen og opløs ½ terning i 2½ dl vand.
Tilsæt  2 tsk græsk krydderi, 2 spsk tomatpuré og 400 g hakkede tomater, halvdelen af bouillonen, 1 spsk eddike, 1 tsk salt, 1 tsk sukker og ½ tsk peber og lad det simre under låg ved svag varme ca. 10 minutter.
Sæt imens en gryde med rigeligt vand over til spaghettien. Når det koger tilsættes ½ tsk salt og 250 g spaghetti og det koges uden låg ca. 10 minutter.
Tilsæt mere bouillon til bolognesen alt efter hvor tyk du ønsker sovsen og smag den til med salt og peber.
Skyl løvstikke og pluk den eller hak det groft. Hæld spaghettien i en sigte, dryp af og hæld det i en skål og dryp med lidt olie (gerne olivenolie).
Du kan også blande spaghettien med bolognesen inden servering.
Håber maden smager!