2 dages holdbarhed
MAD TIL 2 DAGE: Farsbrød med ratatouille
Ny opskrift
Under 1 time
13 Ingredienser
Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion middelhavsinspireret farsbrød med lækker grøntsagsfyldig ratatouille serveret med brød den ene dag og kartofler dag 2. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.
Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion middelhavsinspireret farsbrød med lækker grøntsagsfyldig ratatouille serveret med brød den ene dag og kartofler dag 2. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Æg·
- Mælk·
- Byg·
- Hvede·
- Rug
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Peber
- Salt
Løg
2 stk
Timian
3 tsk
Soltørrede tomater
1 spsk
Hakket svinekød
600 g
Pasteuriseret æg
2 bæger
Letmælk
⅔ dl
Gul peber
1 stk
Aubergine
⅔ stk
Squash
1 stk
Solo hvidløg
1½ stk
Hakkede tomater
600 g
Brød
2 stk
Kartofler, små
500 g
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 604 kcal
- Fedt:
- 21 g
- Kulhydrater:
- 62 g
- Protein:
- 43 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Pil og riv et løg og hak soltørrede tomater fint. Rør en fars af hakket kød, 2 æg, revet løg, 1 tsk salt, ½ tsk peber, ½-¾ dl mælk, 2 tsk timian og soltørrede tomater.
Form to farsbrød og læg i et smurt ovnfast fad og sæt det i ovnen i 35-40 min.
Skyl grøntsager. Skær peberfrugt, aubergine, løg og squash i store tern. Pil og hak 1½ solo hvidløg. Kom alle grøntsagerne i et stort ovnfast fad, tilsæt 400 g hakkede tomater (gem resten til dag 2), 1 tsk timian dryp med olivenolie og drys med salt og peber og bland godt. Sæt grøntsagerne i ovnen sammen med kødet ca. 35 minutter. Tilsæt evt lidt vand undervejs.
Lun brødet med i ovnen de sidste 4-5 minutter.
Tjek at kød og grøntsager er færdige. Sæt halvdelen af ratatouille til side på køl til dag 2.
Skær det ene farsbrød i skiver inden servering og server med ratatouille og lunt brød – gem det andet farsbrød på køl til dag 2.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Kog kartoflerne i vand så det lige dækker tilsat ½ tsk salt i ca. 15 minutter.
Læg farsbrødet i et smurt ovnfast fad ovenpå resten af ratatouillen, tilsæt 200 g hakkede tomater og sæt det i ovnen ca. 15 minutter til det er gennemvarmt, dæk det med stanniol så det ikke bliver for mørkt. Skær farsbrødet i skiver ovenpå ratatouillen og server med de kogte kartofler.
Håber maden smager!