Stærke kyllingekødboller i sød teriyakisauce
25-35
2 dages holdbarhed

Stærke kyllingekødboller i sød teriyakisauce

Saftige, små kødboller af kylling i sødlig sojasauce, serveres med tørret frugt, slikærter og ris. En ret hele familien kan være med på.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • soja,
  • sesamfrø,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Mel
  • Olie

Det skal du bruge

Basmatiris
135 g
Gulerod
3 stk
Ingefær
¼ stk
Hvidløg
1 fed
Hakket kylling
300 g
Sambal oelek
½ tsk
Teriyaki-sauce (Gluten, Soja, Sesamfrø, Hvede)
½ pakke
Hønsebouillon
½ pose
Abrikos i tern (Svovldioxid)
½ pose
Slikærter (sugar snaps)
150 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 579 kcal
  • Fedt 9 g
  • Kulhydrater 82 g
  • Protein 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Ris: Kog risene som anvist på posen.
  2. Skræl gulerødderne og skær i tynde stænger ca. 5 x ½ cm. Skræl og riv ingefær. Pil og pres hvidløg.
  3. Rør kyllingen med hvidløg, ingefær, 1 spsk mel, lidt salt og sambal oelek (undlad eller reducér mængden, hvis du ikke vil have det så stærkt). Form farsen til 6-7 små kødboller pr. person. Brun kødbollerne i olie på en pande ved stærk varme. Steg ca. 5 min. og vend ofte.
  4. Tilsæt teriyakisauce, 1½ dl vand, bouillon og tørret frugt. Ryst panden og lad simre 3-4 min. Tilsæt gulerødderne de sidste 2 min.
  5. Skyl ærterne i kogende vand og derefter i iskoldt vand. Snit dem i 1 cm store stykker. Drys ærterne på retten og servér med ris.