Tyrkisk pizza med krydret oksekød og salatost

Tyrkisk pizza med krydret oksekød og salatost

30 min1020 kcal pr. portion Holder 3 dage
Lækker og lidt anderledes pizza. Inspireret af det tyrkiske køkken får du her pizzaen med krydret oksekød, saftige tomater, salatost og ristede pinjekerner.
4.06
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

400 g pizzadej
300 g hakket oksekød
1 stk hvidløg fed
1 tsk spidskommen
2 stk tomat
75 g salatost i tern
1 spsk pinjekerner
1 drys mynte
30 g rucola salat

Du skal selv have

salt, peber, mel, olie

Fremgangsmåde

1
Tænd ovnen på 220 grader over-under varme.Tag pizzadejen ud af køleskabet ½ time før hvis der er tid. Drys lidt mel på køkkenbordet, og rul dejen tyndt ud til en pizza. Læg den på bagepapir på en bageplade. 
2
Brun kødet i 1 tsk. olie på en pande, krydr med 1 fed presset hvidløg og 1 tsk spidskommen. Smag til med salt og peber.
3
Skyl tomaterne og hak dem groft. Fordel kød og tomater på pizzadejen. Fordel 75 g ost og 1 spsk pinjekerner over pizzaen.
4
Bag pizzaen i ovnen i ca. 12 min. Hold øje med dem. 
5
Skyl mynte og rucola, hak mynteblade groft og drys dem og rucola over pizzaen lige inden servering.

Ugens tips

Dejen bør opbevares ved 2 gr. for at undgå at hævningen starter. Læg den på køleelementet i køleskabet.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 4267 kJ/ 1020 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
39.28 g
heraf mættede fedtsyrer
8.91 g
Kulhydrat
111.48 g
heraf sukkerarter
5.88 g
Protein
55.1 g
Salt
5.35 g
Kostfibre
7.29 g

Allergener

Gluten
Jordnødder
Mælk
Nødder
Sesamfrø

Andre retter du måske kan lide