Skindstegt fisk med bagte balsamicorødder og dildsauce
35
2 dages holdbarhed

Skindstegt fisk med bagte balsamicorødder og dildsauce

Masser af lækre rødder bagt i balsamico og en dejlig dildsauce giver den skindstegte fisk (kuller, kulmule, hvilling el. lange efter sæson) flot selskab. En fantastisk ret med masser af velsmag.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Rødbeder
200 g
Pastinak/persillerod
200 g
Gulerod
1 stk
Rød balsamico (Svovldioxid)
1½ spsk
Kartofler
500 g
Kulmulefilet med skind (Fisk)
300 g
Forårsløg
2 stk
Dild
1 drys
Skalotteløg
½ stk
Madlavningsfløde (Laktose)
1 dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 509 kcal
  • Fedt 9 g
  • Kulhydrater 70 g
  • Protein 36 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Opbevar fisk ved 2 grader. Tilbered senest dagen efter levering.

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skræl rodfrugterne, skær i tern og vend med 1½ spsk balsamicoeddike. Krydr med salt og peber og læg tæt i et ildfast fad. Halvér kartoflerne og bland med olie, salt og peber. Læg på en bagerist med bagepapir. Bag kartofler og rodfrugter i ovnen i ca. 20 min. 
  3. Dup fisken tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber på skindsiden. Del i 2 stykker. 
  4. Skyl og tør forårsløg. Snit i helt tynde skiver. Hak dild groft. Pil skalotteløg, skær i tynde ringe. 
  5. Kom olie på en pande og varm godt op. Steg fisken med skindsiden ned ad og pres med en paletkniv, så den ikke buer op. Skru ned på middelvarme og lad fisken stege på skindsiden til den bliver lun på den øverste side. Vend fisken og steg den videre ½-1 min på den anden side. 
  6. Bring 1 dl fløde i kog i en lille gryde. Tilsæt skalotteløg og forårsløg og lad koge i 2-3 min. Smag til med salt og peber, og rør hakket dild i saucen (gem lidt dild til pynt). 
  7. Anret et stykke fisk ovenpå en portion dildsauce, top med dild og servér bagte rodfrugter og kartofler til.