Sprød kylling og butterdejspakker, med spinat og salatost

Sprød kylling og butterdejspakker, med spinat og salatost

35 min1203 kcal pr. portion Holder 4 dage
Skøn middelhavs inspireret ret med små butterdejspakker med spinat og salatost, der serveres til sprødstegte kyllingestykker med dip og gnavegrønt. Perfekt aftensmad til hele familien.
4.23
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

60 g babyspinat
100 g salatost i tern
275 g butterdej
½ bæger æg pasteuriseret
100 g rasp
300 g kyllingeinderfilet
200 g gulerod
1 dl creme frisk
2 spsk sød chilisauce

Du skal selv have

salt, peber, olie

Fremgangsmåde

1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skyl spinat og vend med salatost (hæld væden fra først) og peber.
2
Læg butterdejen ud på en bageplade, del den i 4 stykker. Del først vandret i midten af pladen, dernæst lodret i midten af butterdejspladen.
3
Læg ca. 2 spsk spinatblanding på hvert stykke, fold siderne ind over hinanden og tryk enderne sammen med fingrene, pensl med vand. Lad stå 7-8 min inden de bages ca. 12 min. til de er gyldne og sprøde i overfladen.
4
Hæld ½ æg i én dyb tallerken og 1½ dl rasp krydret med salt og peber i en anden.
5
Vend kyllingen først i æg og så i rasp. Steg sprød på en pande med lidt olie ved middelvarme ca. 4 minutter på hver side.
6
Skræl 200 g gulerødder og skær i stave. Bland 1 dl creme frisk med 2 spsk chilisauce, smag til med salt og peber.
7
Server sprødstegt kylling med butterdejspakker, gulerodsstave og dip.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 5033 kJ/ 1203 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
62.93 g
heraf mættede fedtsyrer
21.81 g
Kulhydrat
99.54 g
heraf sukkerarter
15.24 g
Protein
59.63 g
Salt
4.04 g
Kostfibre
5.69 g

Allergener

Æg
Gluten
Mælk

Andre retter du måske kan lide