Provencalske kalkunsteaks med tomat-artiskoksalat
35
4 dages holdbarhed

Provencalske kalkunsteaks med tomat-artiskoksalat

En let og lækker ret med kalkun, der enten kan grilles på grillpanden eller på havegrillen. Serveres med en lækker og anderledes tomat-artiskoksalat og bulgur inspireret af middelhavskøkkenet.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Sukker
  • Olivenolie
  • Olie

Det skal du bruge

Bulgur
175 g
Herbes de Provence
1¾ tsk
Kalkunfilet
300 g
Artiskokhjerter
195 g
Cherrytomat
125 g
Peberfrugt gul
½ stk
Skoleagurk
1 stk
Hjertesalat
⅔ stk
Salatost i chilimarinade
70 g
Hvidløg fed
1 stk
Citron
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 773 kcal
  • Fedt 31 g
  • Kulhydrater 72 g
  • Protein 52 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd grillen (eller tilbered kødet på en pande). Kog 175 g bulgur i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt 12 minutter under låg. Hæld evt. overskydende vand fra.
  2. Tør kødet af med køkkenrulle. Rør 1½ tsk provencekrydderi med 2 tsk olivenolie, salt og peber efter smag. Smør blandingen på begge sider af kødet og lad det marinere til grillen er klar.
  3. Hæld ½ ds artiskokhjerter i en sigte, spul dem med koldt vand og lad dem dræne godt af. Skær dem i kvarter. Skyl grøntsagerne. Halvér tomaterne, skær agurken i skiver og peberfrugten i tern. Del salaten i grove stykker.
  4. Kom alle ingredienserne til salaten i en skål eller på et lille fad. Tilsæt salatost m. oliven (hæld væden fra inden eller brug olien til dressingen). Pres 1 fed hvidløg og rør med 1 spsk citronsaft, 2 tsk olie, 1 knsp sukker, ¼ tsk provencekrydderi, salt og peber og hæld over salaten.
  5. Grill kødet på direkte varme 4-5 min. på hver side. Skær resten af citronen i både og servér til kødet med salat og bulgur.