Nydansk paella med wokstrimler, rejer og porrer
35
5 dages holdbarhed

Nydansk paella med wokstrimler, rejer og porrer

En fordansket udgave af den spanske paella. Nyd et sandt smagspotpourri fra de mange ingredienser - skønne grøntsager, gurkemeje, skinkekød, rejer og naturligvis safran.

Ingredienser

Allergener
  • Krebsdyr,
  • soja,
  • selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Porre
1 stk
Rød peber
⅔ stk
Skalotteløg
1 stk
Gurkemeje
1 tsk
Grøntsagsbouillon (Selleri)
1 terning
Vildrisblanding
2 dl
Safran
0.05 g
Ærter
100 g
Bredbladet persille
1 drys
Rejer (Krebsdyr)
125 g
Strimler af skinkeinderlår
275 g
Sojasauce (Soja)
2 tsk
Hvidløg
1 fed
Citron
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 804 kcal
  • Fedt 18 g
  • Kulhydrater 98 g
  • Protein 62 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Rengør porren og skær den i tynde skiver og skær ½ peberfrugt i tern. Hak skalotteløg fint og rist løg i 1 spsk olie på en stor pande eller i en wok. Tilsæt porre, peberfrugt og 1 tsk gurkemeje og rist det et par minutter.
  2. Kog 5 dl vand og opløs 1 bouillonterning i det kogende vand. Tilsæt 2 dl ris, safran og 4 dl bouillon til grøntsagerne og rør godt rundt. Læg låg på, skru ned til lav varme og lad det simre ca. 12 minutter. Rørt i det jævnligt.
  3. Bælg ærterne og sæt dem til side til senere. Skyl og hak persille groft. Hæld 125 g rejer op i en sigte og lad dem dryppe af. Tilsæt ærterne og resten af bouillonen til risblandingen efter de 12 minutter og lad det simre videre ca. 5 minutter under låg. TIP: Spæd op med mere vand hvis du synes det bliver for tørt.
  4. Dup wokstrimlerne tørre med køkkenrulle. Kom 2 tsk olie på en meget varm wok eller pande, tilsæt wokstrimlerne og brun dem på alle sider 1-1½ minut. Krydr med salt og peber. Sluk for varmen.
  5. Kom rejerne på panden med kødet. Tilsæt 2 tsk soja, 1 fed presset hvidløg og revet citronskal fra ½ citron.
  6. Bland kød og rejer i risblandingen. Varm godt igennem 1-2 minutter og smag til med salt og peber. Pynt med hakket persille og server.