Nordafrikansk kotelet med tabouleh og stegte bananer

Nordafrikansk kotelet med tabouleh og stegte bananer

50 min1197 kcal pr. portion Holder 4 dage
Flotte, saftige Frilandskoteletter marineret i Ras El Hanout og serveret med afrikansk tabouleh, stegte platan bananer og en lækker koriander pesto. Retten er kreeret af Thomas Herman.
3.89
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

½ spsk ras el hanout
2 stk svinekotelet med skaft
½ terning bouillon høns
175 g couscous
1 stk banan
¼ stk agurk
¼ stk chili rød
¾ dl peanuts
½ stk hvidløg solo
½ stk salatløg
1 drys mynte
1 drys kruspersille
½ stk citron
2 spsk parmesan
1 drys koriander

Du skal selv have

olivenolie, smør, salt, peber

Fremgangsmåde

1
Rør ½ spsk krydderiblanding og ½ spsk olivenolie sammen i en lille skål. Rids fedtkanten på kødet og smør krydderi-marinaden på overalt og drys salt på. Lad kødet marinere ved stuetemperatur ca. 20 min.
2
Bring 3 dl vand i kog og opløs bouillonterningen heri. Kom 175 g couscous i en skål og overhæld couscoussen med lun hønsefond og rør rundt. Træk herefter film over skålen og lad couscoussen stå og trække 20 min. ved stuetemperatur. Couscoussen er færdig, når fonden er opsuget og de små korn er møre.
3
Tabouleh: Skær skrællen af bananen og skær dem i små tern, brus ½ spsk smør op på en pande og rist bananerne heri. Skræl agurken, skrab kernerne ud med en teske og skær også denne i små tern. Hak chilien fint og peanuts groft. Pil og knus ¼ solohvidløg, hak salatløg, mynteblade og 1/3 af persillen fint
4
Pil og flæk et hvidløgsfed. Varm en stegepande godt op og kom en smule olie på. Sæt kødet på højkant på fedtsiden, og steg dette gyldent og sprødt. Steg herefter kødet ved middelvarme på hver side 3 - 4 min. Tag kødet af panden, kom smør på panden, lad det bruse op og tilsæt hvidløg og vend kødet heri. Lad herefter kødet trække i et par minutter – helst på en rist.
5
Vend nu bananer, agurk, salatløg, hvidløg, chili, persille, mynte og peanuts op i couscoussen. Smag herefter salaten til med olivenolie, citronsaft samt salt og peber. Den må herefter ikke opbevares på køl.
6
Korianderpesto: Riv parmesanen. Kom korianderblade, persilleblade, hvidløgsfed, peanuts, parmesan og olie op i en blender og blend det i 1 minut. Kom herefter pestoen i en skål og smag den til med salt. Server koteletterne med tabouleh og pesto.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 5009 kJ/ 1197 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
59.77 g
heraf mættede fedtsyrer
24.83 g
Kulhydrat
111.11 g
heraf sukkerarter
12.76 g
Protein
53.71 g
Salt
5.03 g
Kostfibre
18.8 g

Allergener

Æg
Gluten
Jordnødder
Mælk
Selleri

Andre retter du måske kan lide