Nordafrikansk kotelet med tabouleh og stegte bananer
50
4 dages holdbarhed

Nordafrikansk kotelet med tabouleh og stegte bananer

Flotte, saftige Frilandskoteletter marineret i Ras El Hanout og serveret med afrikansk tabouleh, stegte platan bananer og en lækker koriander pesto. Retten er kreeret af Thomas Herman.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • jordnødder,
  • mælk,
  • selleri,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Smør
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Ras el hanout
½ spsk
Svinekotelet med skaft
2 stk
Hønsebouillon (Selleri)
½ terning
Couscous (Gluten, Hvede)
175 g
Banan
1 stk
Skoleagurk
1 stk
Rød chili
¼ stk
Peanuts (Jordnødder)
¾ pose
Solo hvidløg
½ stk
Salatløg
½ stk
Mynte
1 drys
Kruspersille
1 drys
Citron
½ stk
Grana Padano (Æg, Mælk, Laktose)
2 spsk
Koriander
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 1666 kcal
  • Fedt 93 g
  • Kulhydrater 107 g
  • Protein 101 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Rør ½ spsk krydderiblanding og ½ spsk olivenolie sammen i en lille skål. Rids fedtkanten på kødet og smør krydderi-marinaden på overalt og drys salt på. Lad kødet marinere ved stuetemperatur ca. 20 min.
  2. Bring 3 dl vand i kog og opløs bouillonterningen heri. Kom 175 g couscous i en skål og overhæld couscoussen med lun hønsefond og rør rundt. Træk herefter film over skålen og lad couscoussen stå og trække 20 min. ved stuetemperatur. Couscoussen er færdig, når fonden er opsuget og de små korn er møre.
  3. Tabouleh: Skær skrællen af bananen og skær dem i små tern, brus ½ spsk smør op på en pande og rist bananerne heri. Skræl agurken, skrab kernerne ud med en teske og skær også denne i små tern. Hak chilien fint og peanuts groft. Pil og knus ¼ solohvidløg, hak salatløg, mynteblade og 1/3 af persillen fint
  4. Pil og flæk et hvidløgsfed. Varm en stegepande godt op og kom en smule olie på. Sæt kødet på højkant på fedtsiden, og steg dette gyldent og sprødt. Steg herefter kødet ved middelvarme på hver side 3 - 4 min. Tag kødet af panden, kom smør på panden, lad det bruse op og tilsæt hvidløg og vend kødet heri. Lad herefter kødet trække i et par minutter – helst på en rist.
  5. Vend nu bananer, agurk, salatløg, hvidløg, chili, persille, mynte og peanuts op i couscoussen. Smag herefter salaten til med olivenolie, citronsaft samt salt og peber. Den må herefter ikke opbevares på køl.
  6. Korianderpesto: Riv parmesanen. Kom korianderblade, persilleblade, hvidløgsfed, peanuts, parmesan og olie op i en blender og blend det i 1 minut. Kom herefter pestoen i en skål og smag den til med salt. Server koteletterne med tabouleh og pesto.