Bali wok med lynstegt oksekød og nudler
30
5 dages holdbarhed

Bali wok med lynstegt oksekød og nudler

En rigtig lækker og sund ret fra øen Bali i Indonesien. Lynstegt oksekød får selskab af sprøde grøntsager og styrke fra sambal oelek - indonesisk chilisauce - og sødme fra ketjap manis - sød indonesisk soja sauce. retten serveres med nudler.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • gluten,
  • soja,
  • mælk,
  • sennep

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie

Det skal du bruge

Nudler
200 g
Strimler af oksekød
300 g
Ketjap Manis
3 spsk
Løg
stk
Peberfrugt rød
stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi: 575 kcal
  • Fedt: 10.28 g
  • Kulhydrater: 101.29 g
  • Protein: 19.37 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kom nudlerne i kogende vand med lidt salt i 4 min. Skyl dem grundigt med koldt vand og lad dem dræne godt af.
  2. Pil løget, halvér det og skær det i tynde både. Skyl og tør peberfrugten, halvér den, fjern stok og kerner og skær peberen i tern på ca. 2 cm. Skræl guleroden og skær den i tynde skiver. Skyl broccoli og del den i ret små buketter. TIP: Brug gerne stokken på broccolien 
  3. Til saucen blandes i en skål presset hvidløg, Katjap Manis, bouillonterning, Sambal Oelek og saucejævner. Reducer mængden af sambal oelek, hvis du ikke ønsker retten stærk.
  4. Varm 1 spsk af olien i en wok eller en stor pande til den er rygende varm og lynsteg kødet ca. 3 min. heri. Tag kødet op på en tallerken.
  5. Tilsæt lidt  mere olien i wokken og lynsteg alle grøntsagerne i ca. 3 min. Tilsæt kødet og den sammenrørte sauce og bring den i kog. Lad den koge til saucen jævner.
  6. Vend de kogte nudler i retten og servér med det samme som vist på billedet.