Satayspyd med peanutbuttersauce og ris
35
5 dages holdbarhed

Satayspyd med peanutbuttersauce og ris

En klassisk ret fra det asiatiske køkken med marineret kylling serveret på spyd med hvide ris, sauce, melon og broccoli, der serveres hver for sig, som mange børn kan lide det. Perfekt til mad til en ekstra dag.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • jordnødder

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Sukker

Det skal du bruge

Kokosmælk
1¾ dl
Karry
1 tsk
Fiskesauce (Fisk)
1½ spsk
Peanutbutter (Jordnødder)
1½ spsk
Citron
½ stk
Kyllingeinderfilet
300 g
Basmatiris
200 g
Broccoli
⅓ stk
Træspyd
6 stk
Melon
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 861 kcal
  • Fedt 25 g
  • Kulhydrater 104 g
  • Protein 54 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Rør kokosmælk, peanutbutter, 1 spsk. sukker, citronsaft, karry og fiskesauce sammen i en halvstor skål - se mængderne ovenfor. Vend kødet heri, stil det i køleskabet og lad det trække 10 min.
  2. Fyld 3½ dl vand i en gryde og kom ris og 1 tsk salt i og læg låg på. Når risene koger, skrues ned til lav varme og risene koger 12 min. under låg. Sluk derpå for varmen og lad risene stå med låg på, til resten af retten er færdig.
  3. Tænd ovnen på 225 grader. Skyl broccoli og skær den ud i små buketter, kom dem i en gryde med en smule vand og drys med ½ tsk salt.
  4. Sæt kødet på spyddene. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Steg dem øverst i ovnen i ca. 10 min. til kødet er netop gennemstegt.
  5. Kog resten af marinaden ned i en gryde 3-4 min. under omrøring. 
  6. Damp broccolien i 2 min. under låg. 
  7. Skær melon i både. Server saucen til spyddene med ris, broccoli og melon til.