Svinemørbrad med portvinscreme og sauté af jordskokker og spinat

Svinemørbrad med portvinscreme og sauté af jordskokker og spinat

35 min967 kcal pr. portion Holder 4 dage
Saftig svinemørbrad, sauce af portvin og fløde og lækkert tilbehør med jordskokker, østershatte, abrikos og spinat. Det er både ægte hverdagsluksus og lækker gæstemad.
4.27
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

300 g svinemørbrad
½ dl portvin, hvid
½ terning bouillon høns
½ dl piskefløde
1 tsk saucejævner
150 g jordskokker
125 g østershatte
40 g abrikoser i tern
50 g babyspinat
500 g kartofler

Du skal selv have

salt, peber, smør

Fremgangsmåde

1
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 20 min.
2
Afpuds mørbraden. Krydr kødet med salt og peber og brun det grundigt på en pande. Tilsæt portvin samt 2 dl bouillon og lad kødet simre under låg i ca. 15 min.
3
Skrub og skær jordskokkerne i tynde skiver og steg dem i smør ved god varme i 5 min. Riv imens østershattene i strimler og kom dem ved og steg i endnu 5 min. Tilsæt abrikos i tern/strimler og steg et par minutter. Bland med spinat og smag til med salt og peber.
4
Tag kødet af panden og lad det hvile, mens saucen laves færdig. Rør fløde og saucejævner sammen til en jævning. Hæld den på panden under omrøring og kog saucen godt igennem. Smag til med salt og peber.
5
Skær kødet i skiver og servér med kartofler, sauce og spinatsauté.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 4047 kJ/ 967 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
56.05 g
heraf mættede fedtsyrer
33.08 g
Kulhydrat
72.46 g
heraf sukkerarter
21.88 g
Protein
43.21 g
Salt
4.44 g
Kostfibre
10.28 g

Allergener

Mælk
Selleri

Andre retter du måske kan lide