Grillet pestolaks med grønt og krydderurtedip
35-45
5 dages holdbarhed

Grillet pestolaks med grønt og krydderurtedip

Den klassiske laks med pesto får selskab af kartofler, asparges og spidskål og serveres med en nem dip med friske krydderurter.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Citron
½ stk
Laksefilet u. skind (har været frosset) (Fisk)
2 stk
Grøn pesto (Mælk, Laktose)
2 spsk
Spidskål
⅓ stk
Asparges
100 g
Dild, frisk
½ pose
Purløg, frisk
½ pose
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
1 dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 692 kcal
  • Fedt 42 g
  • Kulhydrater 42 g
  • Protein 37 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Opbevar fisk ved 2°C. For den bedste smagsoplevelse anbefaler vi, at retten spises som en af de første.

  1. Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft). Halvér kartofler og fordel på en bageplade med bagepapir. Vend med olie, salt og peber. Bag i ovnen i ca. 25 min.
  2. Varm lidt olie op til høj varme på en (grill)pande. Steg halve citroner til de får farve. Smør imens laksen med pesto og krydr med salt og peber. Brun af ved høj varme og steg færdig ved medium varme ca. 10 min. Stik forsigtigt i midten af laksen med en kniv og tjek, at den er gennemstegt.
  3. Fjern de yderste blade fra spidskålen og del den i stykker på langs. Pensl med olie, drys med lidt groft salt og steg på panden i 5 min. på hver af de 3 sider.
  4. Skyl asparges og læg med på panden de sidste 5 min. Pensl med lidt olie og krydr dem med salt og peber.
  5. Skyl dild og purløg og hak/klip fint. Rør det med creme fraiche og smag til med salt og peber.
  6. Servér pestolaks med kartofler, grøntsager og krydderurtedip. Pres saft af den stegte citron over fisk og grøntsager.