Jordskokkesuppe med kylling og lufttørret skinke
30-40
Mad til 2 dage
4 dages holdbarhed

Jordskokkesuppe med kylling og lufttørret skinke

Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af cremet jordskokkesuppe med hvidvin og fløde, fyld af stegt kylling med chili og lime og topping af sprød lufttørret skinke. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • mælk,
  • selleri,
  • svovldioxid,
  • havre,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Jordskokker
450 g
Skalotteløg
1½ stk
Solo hvidløg
⅔ stk
Hvidvin (Svovldioxid)
1½ dl
Piskefløde (Mælk, Laktose)
1½ dl
Hønsebouillon (Æg, Selleri)
2 pose
Timian, frisk
1 drys
Kyllingebryst
560 g
Rød chili
⅔ stk
Lime
½ stk
Lufttørret skinke
4 skiver
Æble
1 stk
Foccacia brød (Gluten, Hvede)
1 stk
Brød (Havre, Hvede)
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 675 kcal
  • Fedt 25 g
  • Kulhydrater 64 g
  • Protein 49 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Skrub jordskokkerne og skær i mindre stykker. Skær skalotteløg i tern. Opløs bouillon i 8 dl vand.
  2. Varm olie i en gryde og kom jordskokketern i. Rist dem godt af uden de brænder på. Kom skalotteløg og presset hvidløg i og lad det sautere i et par min. Kom hvidvin, fløde, timianblade og bouillon ved og lad suppen koge i 20 min. til jordskokkerne er møre.
  3. Skær kyllingen i 1 cm strimler og chilien i tern TIP: fjern kerner og frøvægge hvis du ikke vil have det for stærkt. Varm en pande op med lidt olie og steg kylling med chili og lidt limesaft til de er møre 7-8 min. i alt.
  4. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Læg skinke på en bageplade med bagepapir og steg dem sprøde ca. 7-8 min. Varm halvdelen af brødet med i ovnen de sidste 3-4 min.
  5. Skyl æblet og skær i små tern. Læg dem i koldt vand og brug halvdelen dag 1. Blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og peber.
  6. Servér suppen med lunt brød og kylling, sprød skinke og æbletern som toppings, man selv kan fylde på.
  7. DAG 2: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Hæld resten af suppen i en gryde, tilsæt evt lidt vand og varm den godt igennem ca. 12 min. Varm resten af brødet og skinken i ovnen 4-5 min. Servér suppen med toppings og lunt brød.