MAD TIL 2 DAGE: Blomkålssuppe med chorizo, porre og ristet boghvede

MAD TIL 2 DAGE: Blomkålssuppe med chorizo, porre og ristet boghvede

35 min813 kcal pr. portion Holder 4 dage
Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion skøn, cremet blomkålssuppe med sprød topping af stegt porre, ristet chorizo og hel boghvede. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og ret billigt.
3.87
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

2 stk løg
2 stk bagekartoffel
1 stk blomkål
2 terning bouillon grøntsag
5 dl sødmælk
2 stk porre
140 g chorizo-pølse
50 g boghvede
½ stk citron
2 stk brød
2 stk brød

Du skal selv have

salt, peber, olie

Fremgangsmåde

1
Pil og hak løg. Skyl blomkål og skær den i mindre buketter. Skræl kartofler og skær i små tern. Opvarm lidt olie i en gryde og steg løg, blomkål og kartofler i 2-3 minutter uden de tager farve.
2
Opløs bouillonterningerne i 1 L kogende vand og hæld bouillon og 5 dl mælk i gryden. Kog grøntsagerne ca. 15 min. til blomkålen er mør.
3
Rens imens porrer og skær dem i tynde skiver. Opvarm 2 spsk olie på en varm pande, og rist porreskiverne på panden i 5 minutter til de er bløde og let sprøde. Krydr med salt og peber, og tag porrerne af panden. Gem panden til chorizoen.
4
Skær chorizo i tern og steg dem sprøde på panden ca. 3 min. Læg chorizoen på et stykke køkkenrulle, tør panden af.
5
Opvarm panden med 1 tsk olie og rist boghvede- kernerne 2 min. til de er sprøde og knasende. Krydr med lidt salt og læg dem på et stykke køkkenrulle. Lun brødet på en brødrister.
6
Blend suppen med en stavblender direkte i gryden, smag til med citronsaft, salt og peber. Skær brødet i tykke skiver.
7
Anret suppen i skåle og top med porre, chorizo og ristet boghvede. Servér med lunt brød.
8
DAG 2: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Varm suppen i en gryde ca. 10 minutter ved middel varme - rør jævnligt. Fordel de 3 toppings i lidt staniol og lun dem i ovnen sammen med brødet ca. 5 min. Server i skåle med topping og brød.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 3402 kJ/ 813 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
32.5 g
heraf mættede fedtsyrer
9.85 g
Kulhydrat
97.53 g
heraf sukkerarter
26.02 g
Protein
32.6 g
Salt
5.65 g
Kostfibre
17.68 g

Allergener

Gluten
Soja
Mælk
Selleri
Sesamfrø

Andre retter du måske kan lide