Faringlaceret laks med lun rodfrugtsalat
Glutenfri
2 dages holdbarhed

Faringlaceret laks med lun rodfrugtsalat

Ny opskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Festlig og flot laks. I denne ret mødes det søde med det sure, og det giver et forrygende resultat. Serveres med masser af rodfrugter og kartofler.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Mælk
    ·
  • Selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Peber
  • Salt
  • Smør
Kartofler, små
500 g
Knoldselleri
¼ stk
(Selleri)
Pastinak/persillerod
125 g
Gulerod
200 g
Laksefilet uden skind
250 stk
(Fisk)
Brun farin
2 spsk
Kruspersille
1 drys
Citron
½ stk
Næringsindhold (per portion)
Energi:
776 kcal
Fedt:
40 g
Kulhydrater:
75 g
Protein:
29 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Opbevar fisk ved 2°C. For den bedste smagsoplevelse anbefaler vi, at retten spises som en af de første.

Kog kartoflerne i letsaltet vand ca. 20 min.
Tænd ovnen og varm op til 220°C
Skræl selleri, pastinak og gulerod. Skær dem derpå i lange tynde strimler med en kartoffelskræller. Kog grøntsagerne i letsaltet vand i 1 min.
Skær laksen i tynde skiver. Fordel lakse-skiverne på 2 tallerkener. Fordel 10 g smør over laksen i små klumper, og drys så jævnt som muligt med 2 spsk farin - spar på den hvis du ikke ønsker retten for sød. Skyl og hak persille.
Pisk ½ spsk olie, ½ spsk saft af den pressede citron og grofthakket persille sammen i en skål, og vend grøntsagerne grundigt heri. Smag til med salt og peber.
Stil tallerkenerne i ovnen på øverste rille i ca. 3 min. til farinen smelter og glacerer.
Server den glaserede laks med rodfrugtsalat og kogte kartofler.
Håber maden smager!