Bagt fisk med ovnstegte rodfrugter og persillepesto
35-45
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Bagt fisk med ovnstegte rodfrugter og persillepesto

Den bagte fisk bliver super lækker og får en dejlig smag med den hjemmelavede persillepesto på toppen. Serveres med bagte rodfrugter og kartofler.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • nødder

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Gulerod
2 stk
Pastinak/persillerod
200 g
Kartofler
400 g
Mandler, ristede og saltede
20 g
Hvidløg solo
½ stk
Kruspersille
1 drys
Citron
½ stk
Mørksejfilet (har været frosset)
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 621 kcal
  • Fedt 34 g
  • Kulhydrater 43 g
  • Protein 36 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Opbevar fisk ved 2 grader. Tilberedes senest dagen efter levering.

  1. Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
  2. Rodfrugter: Skræl begge slags rodfrugter og skær i mindre stykker. Del kartoflerne i halve. Bland begge dele med olie, salt og peber. Fordel på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i ca. 25 min.
  3. Persillepesto: Pil hvidløg og skyl persille. Blend det med ½ dl olie, mandler og revet citronskal til en lind pesto. Smag til med salt og peber.
  4. Læg fisken på bagepapir i et ovnfast fad og buk de tynde ender ind under fisken, så den er nogenlunde lige tyk over det hele. Krydr med salt og peber og smør pestoen på fisken i et jævnt lag.
  5. Sæt fisken i ovnen sammen med rodfrugterne de sidste 12 min.
  6. Skær citron i både og servér fisken med bagte rodfrugter og citronbåde.