Hakkebøf med sennep, sesam, spidskålsslaw og mos

Hakkebøf med sennep, sesam, spidskålsslaw og mos

30 min673 kcal pr. portion Holder 5 dage
Lidt anderledes hakkebøf pakket ind i sennep og sesam og serveret med fyldig 'slaw' af spidskål og mos af kartofler og pastinak/persillerod.
3.65
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

2 stk bagekartoffel
200 g pastinak/persillerod
300 g hakket oksekød
3 tsk sennep
2 tsk sesamfrø
1 dl creme frisk
1 spsk honning
1 spsk hvidvinseddike
¼ stk spidskål
1 stk æble
125 g vindruer

Du skal selv have

salt, peber, olie

Fremgangsmåde

1
Skræl pastinak, gem ¼ til senere og skær resten i skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
2
Kog kartoffel og pastinak møre i usaltet vand i ca. 15 min. i en gryde med låg.
3
Hakkebøf: Form 2 hakkebøffer. Smør dem med 2 tsk. sennep og vend dem i 2 tsk. sesam. Brun bøfferne hurtigt i smør eller olie på en varm pande og steg dem færdige 5-6 min. på hver side ved middelvarme. Krydr med salt og peber.
4
Dressing: Rør 1 dl. creme frisk, 1 tsk. sennep, 1 spsk hvidvinseddike og 1 spsk honning sammen, smag til med salt og peber.
5
Spidskålsslaw: Skær det sidste pastinak i skiver, læg skiverne oven på hinanden og snit dem i strimler. Snit ¼-½ spidskål som på billedet. Skær æble i både, fjern kernehus og snit bådene i mindre stykker. Vend grønsagerne i dressingen sammen med druer og lad det trække, indtil resten er klar.
6
Hæld vandet fra de kogte kartofler og pastinakker og damp dem tørre. Mos dem og smag til med salt og peber. Server mosen til kødet sammen med salat.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 2816 kJ/ 673 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
22.57 g
heraf mættede fedtsyrer
7.51 g
Kulhydrat
76.29 g
heraf sukkerarter
43.82 g
Protein
41.22 g
Salt
1.88 g
Kostfibre
12.91 g

Allergener

Mælk
Selleri
Sennep
Sesamfrø
Svovldioxid

Andre retter du måske kan lide