Boeuf bleu med æble-rødbedesalat og timiankartofler

Boeuf bleu med æble-rødbedesalat og timiankartofler

35 min772 kcal pr. portion Holder 5 dage
Her får du en Boeuf bleu af hakket oksekød rørt sammen med blåskimmelost og kapers. Serveres med en lækker salat af rødbeder og æbler samt ovnbagte timiankartofler.
3.56
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

500 g kartofler
1 tsk timian
400 g rødbeder
300 g hakket oksekød
30 g blåskimmelost
1 spsk kapers
1 bæger æg pasteuriseret
2 stk æble
1 spsk hvidvinseddike

Du skal selv have

salt, peber, olie

Fremgangsmåde

1
Tænd ovnen på 220 grader. Halvér kartoflerne på langs og vend i olie. Bag på en bageplade med bagepapir i ca. 20 min. Drys med salt, peber og 1 tsk timian inden servering.
2
Skræl rødbederne, skær dem i tern på 1 cm. Kog dem i rigeligt letsaltet vand i ca. 15 min eller til de er møre.  Skyl i en sigte med koldt vand og lad dem dræne af.
3
Rør kødet med 30 g ost, 1 spsk kapers, 1 æg, ½ tsk salt og ¼ tsk peber. Form til 2 bøffer, 1½ cm tykke. Varm olie på en stegepande og steg bøfferne 7-8 min. på hver side ved mellemvarme.
4
Skær æblerne i 1 cm tern.  Bland æble og rødbede sammen. Rør 1 spsk hvidvinseddike og 1 spsk olie sammen til dressing, vend den i salaten og smag til med salt og peber.
5
Servér salaten med det samme med kartofler og bøffer.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 3231 kJ/ 772 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
32.35 g
heraf mættede fedtsyrer
8.47 g
Kulhydrat
76.31 g
heraf sukkerarter
38.89 g
Protein
43.96 g
Salt
5.73 g
Kostfibre
11.58 g

Allergener

Æg
Mælk
Svovldioxid

Andre retter du måske kan lide