Kalkun på salat med bagt selleri, citrussalat og tahindip
30
3 dages holdbarhed

Kalkun på salat med bagt selleri, citrussalat og tahindip

Smagfuld salat med lynstegte kalkunstrimelr, bagt selleri og en frisk citrussalat. Serveres med groft brød og tahindip.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • selleri,
  • sesamfrø,
  • havre,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Knoldselleri (Selleri)
¾ stk
Appelsin
1 stk
Grapefrugt
½ stk
Sumak
1 tsk
Tahin (Sesamfrø)
1 tsk
Yoghurt naturel (Mælk, Laktose)
1 dl
Kalkunstrimler
275 g
Brød (Havre, Hvede)
2 stk
Kålmix
100 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 748 kcal
  • Fedt 22 g
  • Kulhydrater 85 g
  • Protein 51 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skræl ¾ selleri og skær den i stave på 2x3 cm stykker, læg dem på en bageplade med bagepapir i et lag og vend dem med 1 spsk olie, salt og peber og bag dem ca. 20 minutter.
  3. Skær skrællen af appelsin og grapefrugt med en skarp kniv så den hvide hinde fjernes. Skær dem derefter i tynde skiver og læg dem i lag skiftevis på en tallerken. Dryp saften over samt lidt olie og drys med ½ tsk sumac (gem resten til senere).
  4. Rør 1 tsk tahin med 1 dl yoghurt og smag til med lidt salt og peber.
  5. Steg kalkunstrimlerne på en pande ved høj varme i ca. 2 min på hver side, så de får god farve. Krydr med salt og peber og stil til side.
  6. Lun brødet med i ovnen de sidste 4 minutter.
  7. Hæld kålmixen i en skål eller et fad. Fordel den stegte selleri på kålmixsalaten og top med kalkunstrimler. Drys med ½ tsk sumac.
  8. Server kalkun-selleri salaten med citrussalat, tahindip og lunt brød.