Kyllingekebab med mangosalsa
35
Laktosefri
4 dages holdbarhed

Kyllingekebab med mangosalsa

En rigtig spændende middelhavskebab med asiatisk inspiration! Det er farverigt og frækt med couscous og mango salsa som tilbehør til kyllingspydene.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • soja,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber
  • Sukker

Det skal du bruge

Kyllingeinderfilet
300 g
Træspyd
4 stk
Sojasauce (Gluten, Soja, Hvede)
1 spsk
Mango
⅔ stk
Mynte, frisk
1 pakke
Skoleagurk
1 stk
Ingefær
½ stk
Sød chilisauce
1 spsk
Lime
½ stk
Hønsebouillon
½ pose
Tomat
2 stk
Couscous (Gluten, Hvede)
1 dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 517 kcal
  • Fedt 10 g
  • Kulhydrater 63 g
  • Protein 44 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Læg spiddene i vand i 20 min. inden, så brænder de ikke på grillen.

  1. Tænd grillen, hvis du ønsker at tilberede retten på grill.
  2. Del evt. kyllingestykkerne i halve. Vend kødet i sojasauce og 1 tsk olie, drys med lidt peber og sæt kødet på spyddene TIP: Læg spyddene i koldt vand inden kødet sættes på for at undgå de brænder.
  3. Grill kødet på alle sider på direkte varme ca. 7-8 min. i alt til det er netop gennemstegt. Eller steg dem på en pande med lidt olie.
  4. Mango-salsa: Skræl mango. Skær skiver fra begge sider uden om stenen i midten. Skær frugtkødet i tern. Skyl agurk og skær igennem på langs, fjern kernerne med en teske og skær agurken i 2-3 mm tynde skiver. Skyl, tør og hak mynte og gem ⅓ til couscous-salaten. Skræl og riv ingefær. Bland det hele sammen. Tilsæt chilisauce og 1 spsk saft af den pressede lime samt ½ tsk sukker og evt. salt og peber. 
  5. Kog vand og opløs bouillon i 1½ dl vand. Kom couscous i en skål og hæld bouillonen over. Læg stanniol over og lad couscousen trække ca. 4 min. til den har opsuget væden. Hak imens tomaterne fint. Løsn couscousen med en gaffel og bland tomat, ½ spsk olie og resten af mynten i. Smag til med salt og peber.
  6. Servér kyllingespyddene med mangosalsa og couscous-salat.