Mexi-kotelet med rub og mexislaw

Mexi-kotelet med rub og mexislaw

20 min1012 kcal pr. portion Holder 5 dage
Knasende, spicy kotelet med frisk og anderledes coleslaw som de laver den i Mexico med en limesaft/olie dressing og lidt alternativt serveret med grov pasta.
3.59
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

200 g pasta grov
stk spidskål
½ stk peberfrugt grøn
3 spsk rosiner
½ stk lime
2 spsk græskarkerner
tsk mexico mix-krydderi
2 stk kotelet

Du skal selv have

olie, sukker, salt, peber

Fremgangsmåde

1
Tænd grillen (eller steg på pande). Kog 200 g pasta i rigeligt vand i en gryde tilsat ½ tsk salt ca 10 minutter - den skal være al dente (dvs med lidt bid i).
2
Tag de yderste blade af kålen og snit den i fine strimler. Skyl og rens ½ peberfrugt for kerner og skær den i små tern.
3
Mexislaw: Bland spidskål, peberfrugt og 4 spsk rosiner. Pisk saft af ½ lime med 1 spsk olie og ½ tsk sukker, smag til med salt og peber og vend den med kålen.
4
Chilirub: Hak 2 spsk græskarkerner fint, evt i minihakker, og bland med 1½ tsk mexico mix og ¼ tsk salt og læg rubben på en flad tallerken.  
5
Vend koteletterne i rubben, så de er dækket over det hele.
6
Pensl grillen med olie og grill koteletterne på direkte varme ca 3-4 minutter på hver side. De skal være svagt rosa indeni, så er de mest møre og saftige.
7
Bland mexislaw med pastaen eller servér det hver for sig - dryp evt lidt olie over pastaen, hvis den serveres alene.
Opskriften er venligst udlånt af Landbrug og Fødevarer

Næringsindhold

Energi pr. portion: 4232 kJ/ 1012 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
37.73 g
heraf mættede fedtsyrer
9.81 g
Kulhydrat
118.31 g
heraf sukkerarter
27.27 g
Protein
49.68 g
Salt
2.67 g
Kostfibre
24.86 g

Allergener

Gluten
Selleri

Andre retter du måske kan lide