Mexi-kotelet med rub og mexislaw
20
5 dages holdbarhed

Mexi-kotelet med rub og mexislaw

Knasende, spicy kotelet med frisk og anderledes coleslaw som de laver den i Mexico med en limesaft/olie dressing og lidt alternativt serveret med grov pasta.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • selleri,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Sukker
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Fuldkornspasta (Gluten, Hvede)
200 g
Spidskål
⅓ stk
Grøn peber
½ stk
Rosiner
3 spsk
Lime
½ stk
Græskarkerner
2 spsk
Mexico mix-krydderi (Selleri)
1½ tsk
Kotelet
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 1004 kcal
  • Fedt 38 g
  • Kulhydrater 117 g
  • Protein 49 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd grillen (eller steg på pande). Kog 200 g pasta i rigeligt vand i en gryde tilsat ½ tsk salt ca 10 minutter - den skal være al dente (dvs med lidt bid i).
  2. Tag de yderste blade af kålen og snit den i fine strimler. Skyl og rens ½ peberfrugt for kerner og skær den i små tern.
  3. Mexislaw: Bland spidskål, peberfrugt og 4 spsk rosiner. Pisk saft af ½ lime med 1 spsk olie og ½ tsk sukker, smag til med salt og peber og vend den med kålen.
  4. Chilirub: Hak 2 spsk græskarkerner fint, evt i minihakker, og bland med 1½ tsk mexico mix og ¼ tsk salt og læg rubben på en flad tallerken.  
  5. Vend koteletterne i rubben, så de er dækket over det hele.
  6. Pensl grillen med olie og grill koteletterne på direkte varme ca 3-4 minutter på hver side. De skal være svagt rosa indeni, så er de mest møre og saftige.
  7. Bland mexislaw med pastaen eller servér det hver for sig - dryp evt lidt olie over pastaen, hvis den serveres alene.