Kyllingekødboller i sød teriyakisauce
30
2 dages holdbarhed

Kyllingekødboller i sød teriyakisauce

Saftige, små kødboller af kylling i sødlig sojasauce, serveres med tørret frugt, slikærter og ris. En ret hele familien kan være med på.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • soja,
  • selleri,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Mel
  • Olie

Det skal du bruge

Ris
2 dl
Gulerod
200 g
Ingefær
10 g
Hvidløg
1 fed
Hakket kylling
300 g
Sambal oelek
½ tsk
Teriyaki-sauce (Gluten, Soja)
½ dl
Hønsebouillon (Selleri)
½ terning
Abrikos i tern
40 g
Slikærter (sugar snaps)
125 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 753 kcal
  • Fedt 11 g
  • Kulhydrater 118 g
  • Protein 45 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Sæt 200 g ris over i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt. Når vandet koger lægges låg på og koges i 12 min. Sluk og lad trække til resten af retten er færdig.
  2. Skræl gulerødderne. Skær i tynde stænger ca 5x½ cm. Skræl og riv ingefær. Pil og pres hvidløg.
  3. Rør kyllingen med hvidløg, salt, ingefær, 1 spsk mel og ½ tsk sambal oelek (pas på den er stærk!). Form farsen til 12-14 små kødboller.
  4. Brun kødbollerne i olie på en pande ved stærk varme. Steg i ca 5 min.
  5. Tilsæt ½ dl teriyakisauce, 1½ dl vand, ½ terning bouillon og 40 g tørret frugt. Ryst panden og lad simre 3-4 min. Tilsæt gulerødderne de sidste 2 min.
  6. Skyl ærterne i kogende vand (evt fra el-kedel) og derefter i iskoldt vand. Snit dem i 1 cm store stykker. Drys ærterne på retten og servér med ris.