Kyllingedeller med rustik karrysauce, blomkål og gulerødder

Kyllingedeller med rustik karrysauce, blomkål og gulerødder

35 min770 kcal pr. portion Holder 2 dage
Enkel og lækker ret hvor mange børn vil sætte pris på, at deller, grøntsager, ris og sauce ikke er blandet sammen, men kan tilføjes efter ønske.
3.78
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

1 stk hvidløg fed
1 stk løg
300 g hakket kylling
½ bæger æg pasteuriseret
200 g ris hvide
200 g gulerod
1 stk porre
¼ stk blomkål
½ stk æble
½ tsk karry
½ dl letmælk
½ terning bouillon høns
1 drys dild

Du skal selv have

salt, peber, smør, olie, mel

Fremgangsmåde

1
Pil  og pres ½-1 fed hvidløg. Pil løg - riv halvdelen og gem resten til senere. Rør hvidløg, løg, kylling, salt, peber og ½ æg til en sammenhængende og fast fars. Sæt farsen i køleskabet til den skal bruges.
2
Kog 200 g ris i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt i 12 min. Sluk og lad trække, til resten af retten er færdig.
3
Skræl gulerødder og rens porre. Skær i grove stykker på ca. 2 x 2 cm. Del blomkål i små buketter. Damp grøntsagerne i lidt letsaltet vand i 5-7 min.
4
Form 10 frikadeller. Varm olie på en pande ved høj varme. Læg frikadellerne på panden. Brun dem ca. 2 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg frikadellerne til de er gennemstegte - ca 7. min. Vend jævnligt.
5
Skyl æble, fjern kernehuset. Skær ½ æble og resten af løget i tern.
6
Smelt 1 tsk smør i en gryde til saucen og svits ½ tsk karry ½ min. Tilsæt løg og æble, svits med i ca. 1 min. under omrøring. Drys 1 spsk mel i og rør. Tilsæt 1½ dl vand, ½ dl mælk og ½ bouillon terning og lad saucen koge ca. 4 min. Smag til med salt og peber.
7
Pluk dild og brug det som pynt. Servér med grønt og ris. 
Opskriften er venligst udlånt af VoresMad.dk

Næringsindhold

Energi pr. portion: 3223 kJ/ 770 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
14.09 g
heraf mættede fedtsyrer
4.52 g
Kulhydrat
110.75 g
heraf sukkerarter
23.7 g
Protein
50.12 g
Salt
4.79 g
Kostfibre
14.14 g

Allergener

Æg
Mælk
Selleri

Andre retter du måske kan lide