Hakkebøf med valnødder, frisk speltsalat og yoghurtdip
30
5 dages holdbarhed

Hakkebøf med valnødder, frisk speltsalat og yoghurtdip

Sagfuld og mættende ret med en klassisk hakkebøf - garneret med ristede valnødder, hertil en frisk salat med perlespelt, æbler og fennikel serveret med en yoghurt dip.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • mælk,
  • nødder,
  • sennep,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie
  • Peber

Det skal du bruge

Perlespelt
150 g
Æblejuice
dl
Valnøddebrud
1 spsk
Timian
1 drys
Hakket oksekød
300 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi: 871 kcal
  • Fedt: 39.64 g
  • Kulhydrater: 81.64 g
  • Protein: 46.91 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd grillen. TIP: Du kan også tilberede på en pande.
  2. Kog 150 g perlespelt i 2½ dl æblejuice tilsat ½ tsk salt i ca. 15 min. under låg, sluk og lad stå på eftervarmen, induktion lad stå på 1 (de må gerne have lidt bid). Behold overskydende væde.
  3. Varm en pande og rist valnødderne, hold øje med dem, de skal kun lige få lidt farve. Læg dem til side på køkkenrulle.
  4. Skyl og hak timian og bland med kødet, tilsæt lidt salt. Form 2 bøffer 1½ cm tykke, pensl med olie og krydr med peber.
  5. Grill bøfferne 7-8 min. på hver side, de skal være gennemstegte.
  6. Skyl imens fennikel, æble og salat. Del fennikel på  langs og del den ene halvdel i 4 dele og skær i tynde skiver. TIP: Brug resten af fennikel i en salat eller steg den på panden.
  7. Bland fennikel i den kogte perlespelt. Rør 1 dl yoghurt med 1 tsk sennep og smag til med lidt salt og peber.
  8. Fjern æblets kernehus og skær i tynde skiver. Snit salaten. Bland 1 tsk honning, saft og fintrevet skal af ½ citron og 2 tsk olie i en stor salatskål.
  9. Vend salat, æbler og perlespeltblandingen i dressingen. Vend det godt rundt og server til hakkebøfferne drysset med valnødder sammen med yoghurt dippen.