Hakkebøf med valnødder, frisk speltsalat og yoghurtdip
25-35
5 dages holdbarhed

Hakkebøf med valnødder, frisk speltsalat og yoghurtdip

Sagfuld og mættende ret med en klassisk hakkebøf - garneret med ristede valnødder, hertil en frisk salat med perlespelt, æbler og fennikel serveret med en yoghurt dip.

Ingredienser

Allergener
  • Valnødder,
  • laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • sennep,
  • svovldioxid,
  • spelt hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie
  • Peber

Det skal du bruge

Perlespelt (Gluten, Spelt hvede)
170 g
Valnøddebrud (Valnødder)
½ pose
Timian
⅓ pose
Hakket oksekød
300 g
Fennikel
½ stk
Æble
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Honning
1 tsk
Citron
½ stk
Græsk yoghurt (Mælk, Laktose)
1 dl
Dijon sennep (Sennep, Svovldioxid)
1 tsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 797 kcal
  • Fedt 34 g
  • Kulhydrater 75 g
  • Protein 48 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Skyl perlespelten grundigt i koldt vand, kom i en sigte og dryp af. Kom perlespelten i en gryde med 3½ dl vand og lidt salt. Kog spelten i 12 min. under låg, sluk og lad det trække under låg til det skal bruges. Hæld evt. overskydende vand fra.
  2. Varm en pande og rist valnødderne uden fedtstof. Hold øje med dem, de skal kun lige få lidt farve. Læg dem til side på køkkenrulle.
  3. Hakkebøffer: Skyl og hak timian. Bland med kødet og tilsæt lidt salt. Form bøffer 1½ cm tykke, pensl med olie og krydr med peber. Kom lidt olie på panden og steg bøfferne 7-8 min. på hver side, så de er gennemstegte.
  4. Skyl imens fennikel, æble og salat. Del fennikel på langs og del den ene halvdel i 4 dele og skær i tynde skiver. TIP: Brug resten af fennikel i en salat eller steg den på panden. Fjern kernehus fra æble og skær i tynde skiver. Snit salaten.
  5. Dressing: Bland honning, saft og fintrevet skal af citron og 2 tsk olie i en stor salatskål.
  6. Speltsalat: Bland fennikel i den kogte perlespelt. Vend salat, æble og perlespeltblandingen i dressingen. Vend det godt rundt
  7. Yoghurtdip: Rør yoghurt med sennep og smag til med lidt salt og peber.
  8. Servér speltsalaten til hakkebøfferne drysset med valnødder sammen med yoghurtdippen.