Kebabspyd med blomkålscouscous

Kebabspyd med blomkålscouscous

30 min513 kcal pr. portion Holder 5 dage
Kebabspyd af hakket oksekød med en lækker og sund couscous lavet af blomkål, serveret med yoghurt naturel. Det er nemt, lækkert og sundt!
3.67
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

1 drys kruspersille
4 stk træspyd
275 g hakket oksekød
½ dl rasp
½ bæger æg pasteuriseret
½ spsk græsk krydderiblanding
½ stk blomkål
50 g abrikoser i tern
¼ stk citron
1 dl yoghurt naturel

Du skal selv have

olie, salt, peber

Fremgangsmåde

1
Tænd grillen (eller ovnen på 200 grader varmluft). Skyl og hak persille og læg ⅔ til side. Læg spyddene i koldt vand (så brænder de ikke på).
2
Kom hakket kød, ½ dl rasp, ½ æg, ½ spsk. krydderiblanding i en skål sammen med ⅓ af persillen.
3
Ælt farsen godt igennem evt. med hænderne (husk at vaske dem grundigt først).
4
Del farsen op i 4 lige store stykker og form ca. 10 cm lange pølser. Stik et spyd igennem hver kebab og dryp med lidt olie. Grill dem på direkte varme 1 minut på hver side så de får farve flyt derefter til indirekte varme (alt. læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir) og grill/steg dem 15-20 min. De skal være gennemstegte.
5
Fjern evt. blade fra blomkålen og skyl den. Riv den på den grove side af et rivejern eller i en foodprocessor.
6
Rør saft af ¼ citron, 2 tsk. olie, salt og peber sammen. Vend det sammen med den revne blomkål og abrikoserne..
7
Servér de grillede kebabspyd med blomkåls-couscous og yoghurt som dip.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 2147 kJ/ 513 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
23.22 g
heraf mættede fedtsyrer
6.6 g
Kulhydrat
35.32 g
heraf sukkerarter
16.78 g
Protein
40.72 g
Salt
1.22 g
Kostfibre
9.62 g

Allergener

Æg
Gluten
Mælk

Andre retter du måske kan lide