Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed
Okse-bowl med quinoa, auberginepuré og sprøde grøntsager
Ny opskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Her får du sammen med glaserede oksestrimler, lækkert tilberedte grøntsager og en cremet aubergine puré.
Her får du sammen med glaserede oksestrimler, lækkert tilberedte grøntsager og en cremet aubergine puré.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Soja·
- Sesamfrø·
- Svovldioxid
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Peber
- Salt
Quinoa-mix
100 g
Aubergine
½ stk
Hvidløg
½ fed
Gulerod
200 g
Skoleagurk
1 stk
Lys balsamico
1 spsk
Strimler af oksekød
250 g
Sojasauce
2 spsk
Tahin
1 tsk
Sumak
½ tsk
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 519 kcal
- Fedt:
- 23 g
- Kulhydrater:
- 39 g
- Protein:
- 39 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen og varm op til 180°C (Varmluft).
Sæt quinoa over med 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt. Kog i 12 min. Sluk og lad stå på eftervarmen ca. 3 min.
Skær aubergine i tern og læg dem på en bageplade med bagepapir sammen med hvidløg i skal. Bag det i ovnen ca. 18 min.
Skræl og skær gulerødderne i stave ca. 1x5 cm. Kom 1 spsk olie på panden og steg gulerødderne til de får lidt farve. Kom 2 spsk vand ved og damp dem i ca. 2 min. De skal kun akkurat være møre. Smag til med salt og peber. Sæt til side.
Skyl agurk, skær i tern og kom dem i en skål. Tilsæt eddike og ½ tsk salt og lad det trække indtil servering.
Steg oksestrimlerne hårdt af i en lille smule olie på en pande i ca. 2 min. Når de har fået stegeskorpe kommes soja ved sammen med 2 spsk vand. Skru ned og lad sojaen glasere kødstrimlerne i yderligere 2-3 min. Hold det lunt til servering.
Tag skal af det bagte hvidløg og blend ½ med aubergine, tahin, ½ spsk olie, ½t sk salt, peber og evt. lidt vand til en passende cremet konsistens.
Fordel quinoa i midten af et stort fad med kant/bowl og læg de forskellige ting rundt om. Drys quinoaen med sumac.
Håber maden smager!