25-35
1 dages holdbarhed
Fiskefrikadeller med æblesalat og serano-bagte porrer
Fiskefrikadeller med laks serveret med æblesalat og bagte porrer med lufttørret skinke. En både nem og lækker ret. Fiskefars skal laves på leveringsdagen.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- gluten,
- fisk,
- mælk,
- sennep,
- svovldioxid
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer
- Salt
- Peber
- Olie
Det skal du bruge
Kartofler
400 g
Porre
1 stk
Timian
2 stilk
Skinke lufttørret
2 skiver
Grov fiskefars med torskefisk og laks (Gluten, Fisk, Mælk, Laktose)
300 g
Æble
1 stk
Rødløg
½ stk
Kapers
2 tsk
Creme frisk (Mælk, Laktose)
3 spsk
Dijon sennep (Sennep, Svovldioxid)
1½ tsk
Honning
½ tsk
Purløg
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
- Energi 500 kcal
- Fedt 11 g
- Kulhydrater 73 g
- Protein 28 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tip fra kokken:
Fiskefars skal spises på leveringsdagen. Farsen er ikke fryseegnet.
- Tænd ovnen og varm op til 190°C (Varmluft).
- Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 15 min.
- Skyl porre, del på midten og flæk hver del på langs. Læg en stilk timian ind mellem bladene på hvert porrestykke.
- Sno skinke rundt om hvert porrestykke. Læg på bagepapir på en bagerist, dryp med lidt olie og krydr med peber. Bag dem ca. 18 min.
- Form 6 (9)* frikadeller med en ske dyppet i koldt vand. Steg fiskefrikadellerne på en pande i lidt olie ved middel varme i 5-6 min. på hver side. Vend dem undervejs. Skru ned og hold dem varme til resten af retten er klar.
- Skyl æble, fjern kernehus og skær i tynde både. Hak løg fint og kapers groft. Bland creme frisk med sennep, honning og kapers og smag til med salt og peber. Vend æble og løg i dressingen og drys med fintklippet purløg.
- Servér æblesalaten til fiskedellerne med porrer og kartofler.