Fiskeburger med sesamstegt mørksej og tartarsauce

Fiskeburger med sesamstegt mørksej og tartarsauce

25 min540 kcal pr. portion Holder 2 dage
Burger er altid populært. Her får du den som fiskeburger med sprød, sesamstegt mørksej, hjemmelavet tartarsauce, grov burgerbolle og grønt. Nem og hurtig hverdagsfisk.
3.48
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

½ stk rødløg
1 stk drueagurk
1 dl creme frisk
stk icebergsalat
½ stk agurk
1 stk gulerod
275 g mørksejfilet uden skind og ben
½ dl sesamfrø
2 stk burgerbolle

Du skal selv have

salt, peber, olie

Fremgangsmåde

1
Pil ½ rødløg, hak halvdelen fint til tartarsaucen og skær resten i skiver til burgeren. Hak drueagurk groft.
2
Tartarsauce: Bland 1 tsk hakket rødløg, 1 hakket drueagurk og 1 dl creme frisk. Smag til med salt og peber. Sæt tartarsaucen på køl til den skal bruges.
3
Skyl og del salaten. Skyl agurken, del i 10 cm lange stykker og skær i tynde skiver på langs.
4
Skræl gulerod og skær i stænger på 1x5 cm. Rist dem på en pande i lidt olie eller smør så de får lidt farve men stadig har bid ca. 3-4 minutter. 
5
Varm også lidt olie op på en pande. Skær fisken i passende stykker, krydr godt med salt og peber og vend stykkerne i sesam. Steg fisken på den varme pande i 2-3 min. på hver side. 
6
Rist burgerbollerne på en brødrister, smør dem med tartarsaucen, og byg en burger med fisk og grønt. Server gulerodsstave til.
Opskriften er venligt udlånt af Fiskebranchen

Ugens tips

Opbevar fisk ved 2 grader. Tilbered senest dagen efter levering.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 2259 kJ/ 540 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
14.51 g
heraf mættede fedtsyrer
6.19 g
Kulhydrat
65.59 g
heraf sukkerarter
26.72 g
Protein
36.74 g
Salt
1.68 g
Kostfibre
6.67 g

Allergener

Gluten
Fisk
Mælk
Sennep
Sesamfrø

Andre retter du måske kan lide