Grillet portobello-burger med spidskålssalat og pesto

Grillet portobello-burger med spidskålssalat og pesto

25 min593 kcal pr. portion Holder 4 dage
Lækker vegetarret med grillede porto bello svampe på grove burgerboller smurt med grøn pesto og serveret med frisk spidskålssalat med linser.
3.30
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

¾ terning bouillon grøntsag
75 g beluga linser
2 stk portobello-svamp
2 stk burgerbolle
2 stk tomat
1 drys bredbladet persille
2 stk forårsløg
stk spidskål
1 spsk æbleeddike
2 spsk grøn pesto

Du skal selv have

salt, olie, peber

Fremgangsmåde

1
Tænd grillen. TIP: Du kan også tilberede på en pande. Kog 3 dl vand, og opløs bouillonen i vandet. Skyl 75 g linser i koldt vand, hæld dem sammen med bouillonen i en gryde, og kog 18 min. Hæld evt. overskydende væde fra.
2
Grill svampene hele på direkte varme penslet med lidt olie, ca. 5-10 min på hver side. Krydr med salt og peber. TIP: Sæt en tung pande ovenpå svampene under stegningen for at trykke dem flade.
3
Del bollerne, og rist dem på begge sider på grillen eller en brødrister. Skyl og tør tomat, persille og forårsløg. Tag de yderste blade af spidskålen.
4
Salat: Skær forårsløg i tynde ringe. Skær tomat i smalle både. Fjern stokken og snit ¼-½ spidskål i tynde strimler. Hak persille groft. Bland grøntsagerne sammen i en skål. Vend de færdigkogte linser i.
5
Bland 1 spsk æbleeddike med 1 spsk olie, og krydr med salt og peber. Vend dressingen i salaten.
6
Smør 1 spsk pesto på hver af bollerne. Læg de grillede svampe på. Fyld evt. lidt salat i burgeren, og servér resten af salaten til.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 2481 kJ/ 593 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
23.98 g
heraf mættede fedtsyrer
4.41 g
Kulhydrat
69.46 g
heraf sukkerarter
10.84 g
Protein
24.8 g
Salt
3.96 g
Kostfibre
18.38 g

Allergener

Æg
Gluten
Mælk
Nødder
Selleri
Sesamfrø
Svovldioxid

Andre retter du måske kan lide