Feijoada - Brasiliansk gryderet
30
4 dages holdbarhed

Feijoada - Brasiliansk gryderet

Smag den traditionelle gryderet feijoada, der i dag bliver betragtet som nationalretten i Brasilien. Her i vores version med wokstrimler af skinkeinderlår, kidneybønner og forskellige grøntsager.

Ingredienser

Allergener
  • Sennep

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie
  • Peber

Det skal du bruge

Vildrisblanding
175 g
Løg
½ stk
Solo hvidløg
½ stk
Rød peber
1 stk
Champignon
125 g
Strimler af skinkeinderlår
300 g
Hakkede tomater
200 g
Oksebouillon (Sennep)
½ terning
Røget paprika
½ tsk
Kidneybønner
120 g
Kruspersille
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 686 kcal
  • Fedt 7 g
  • Kulhydrater 103 g
  • Protein 53 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Sæt 2 dl ris over i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt og kog dem 25 min. under låg ved svag varme.
  2. Pil og hak ½ løg fint, pil og pres ½ hvidløg, skyl peberfrugt, fjern kernehus og skær i strimler, rens champignon og hak dem fint (TIP: Du kan bruge en æggedeler til at hakke champignonerne).
  3. Varm olien op i en gryde og brun kødet. Tilsæt peberfrugt, løg, hvidløg og champignon og rør godt rundt. 
  4. Tilsæt 200 g hakkede tomater, ½ bouillonterning, 1½ dl vand og ½ tsk paprika og rør det godt sammen med grøntsager og kød. Smag til med peber - vent med at tilsætte salt, da bouillonen indeholder salt. 
  5. Skru ned for retten, og lad den simre under låg til risene er færdige, de sidste 10 min.uden låg. Tilsæt lidt mere vand hvis du vil have en tyndere konsistens.
  6. Hæld væden fra bønnerne og tilsæt ½ ds til retten. 
  7. Skyl og hak persillen og drys den over retten der serveres med risene.