Fiskefrikadeller med laks, stegte grønne asparges og kartofler
35
1 dages holdbarhed

Fiskefrikadeller med laks, stegte grønne asparges og kartofler

Forrygende og nem kartoffel variation med grønne asparges og peberfrugt, der tilberedes i ovnen mens fiskedellerne steger på panden. Serveres med en ravigotte dip. Retten er med fiskefars og skal tilberedes på leveringsdagen.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • fisk,
  • mælk,
  • sennep,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie
  • Olie

Det skal du bruge

Bagekartoffel
2 stk
Asparges
150 g
Hvidløg solo
1 stk
Kruspersille
1 drys
Grov fiskefars med torskefisk og laks
300 g
Snackpeber rød
1 stk
Citron
½ stk
Yoghurt naturel
1 dl
Ravigotte-sauce
2 tsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 625 kcal
  • Fedt 11 g
  • Kulhydrater 103 g
  • Protein 28 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Retten skal tilberedes på leveringsdagen. Farsen er ikke fryseegnet.

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Vask kartoflerne og skær dem i tynde både eller stave som pomfritter. Læg dem i en skål. Pil hvidløg, skær i skiver og læg dem i skålen.
  2. Skyl asparges og bræk enden af der hvor den knækker naturligt. Kassér enderne og halvér de andre stykker. Skyl persillen, skær bladene fra og gem dem til senere. Hak stilkene groft og læg dem i skålen.
  3. Krydr kartoffelblandingen med salt og peber og vend med ½ spsk olivenolie. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ca. 25 min. til kartoflerne er møre. Bag asparges med de sidste 5-7 min.
  4. Varm en slip-let pande med lidt olie op ved middel varme. Form 6 (9)* frikadeller af farsen med en spiseske og sæt dellerne på panden TIP: Dyp skeen i et glas koldt vand for hver delle, så slipper farsen nemt. Steg dellerne 4-5 min. på hver side.
  5.  Imens skyl peberfrugt, fjern kerner og frøvægge og skær i tynde strimler. Hak persillebladene.
  6. Tag kartoflerne ud af ovnen, hæld i en skål, pres ¼ citron over og drys med peberfrugt og hakket persille. Bland yoghurt med ravigotte-sauce og smag til med salt og peber.
  7. Servér laksedellerne med kartoffelblandingen og ravigotte-dip.