Kebab med yoghurtsauce og kartoffelsalat
35
2 dages holdbarhed

Kebab med yoghurtsauce og kartoffelsalat

Kebab spyd på grillen (eller i ovnen) serveret med en frisk kartoffelsalat. Det er dejlig og børnevenlig mad.

Ingredienser

Allergener
  • Mælk,
  • sennep,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Mel
  • Sukker

Kebab med yoghurtsauce

Kartofler
500 g
Hakket svin/kalv
300 g
Tomatpuré
spsk
Skalotteløg
½ stk
Purløg
1 drys
Græsk yoghurt
dl
Sennep
½ tsk
Cherrytomat
125 g
Peberfrugt gul
1 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi: 599 kcal
  • Fedt: 24 g
  • Kulhydrater: 56 g
  • Protein: 41 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Frys kødet ned, hvis du ikke kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

  1. Tænd grillen (eller ovnen på 250 grader). Læg spyddene i koldt vand. Halvér kartoflerne, kom dem i en gryde med letsaltet vand, så de akkurat er dækket og kog ca. 20 min. Gem lidt kartoffelvand til senere.
  2. Rør kødet med salt, peber, ½ spsk mel og ½ spsk tomatpuré. Kom ½ revet løg, 1½ spsk klippet purløg (husk noget skal bruges senere) og ½ spsk koldt vand i kødet, og ælt det sammen.
  3. Lav en kødbolle til hvert træspid, tril dem til 8-10 cm lange stykker, og stik et spid gennem hver. Læg spiddene på grillen i ca. 6 min på hver side. De kan også steges i ovnen ved 250 grader i ca. 14 min i alt.
  4. Sauce: Rør 1½ dl græsk yoghurt, ½ tsk. sennep, 1 knsp sukker og ½-1 spsk. purløg sammen, og smag til med salt og peber.
  5. Kartoffelsalat: Skyl cherrytomaterne, og skær i kvarte. Skær peberfrugt i grove tern. Rør 1 spsk tomatpuré ud i lidt kartoffelvand og bland med kartofler, tomater og peberfrugt. Klip resten af purløget og drys det over kartoffelsalaten, inden den serveres med kebab-spiddene.