FIND HJÆLP OG RET INTERESSANT INFORMATION 

Vi vil gerne sikre at du får et godt resultat med opskriften og de gode råvarer. På siden her har vi samlet vejledninger og gode tips og ikke mindst tricks, der kan gøre madlavningen nemmere. Og så har vi krydret det med lidt sjove baggrundshistorier og andre spændende ting du måske ikke vidste om en råvare eller et krydderi.

sådan folder du rispapir

Læg et fugtigt viskestykke på køkkenbordet (medmindre du har en stålbordplade), gør papiret vådt ved at dyppe det i lunkent vand og læg det på viskestykket. Fordel fyld lige under midten af papiret – pas på der ikke kommer for meget fyld på. 

Fold den nederste del op over fyldet – fold først den ene side og dernæst den anden side ind over fyldet, så rullen nu er lukket i bunden og begge sider. Rul nu fra bunden og op så den sidste del af papiret rulles med – VUPTI så har du lavet din første rulle!.

SURT LØG?

Løgets historie på 1 minut

Vi spiser hakkebøf med bløde løg, kogt torsk med bagte løg og hot dogs med rå og med ristede løg. Vi putter løg i kødsovs, frikadeller og salater. 

Løget er en af de ældste grøntsager, mennesket har kendt, og løg er sågar omtalt i Biblen. Klik på videoen og bliv klogere!

SÅDAN AFPUDSES MØRBRADEN  mums!        

Måltidskasser med magert kød

Vores slagter Gert Nielsen leverer størstedelen af kødet til retterne i mange forskellige udskæringer. Normalt er alt kød trimmet og skåret, som retten kræver det. Men når der skal tilberedes en hel mørbrad, så er der den berømte sølvsene samt et par småsener der som regel skal fjernes. 

Det kan være svært, men her får du en video, der viser hvordan du nemt kan gøre det uden at der går for meget kød til spilde. Det er samme fremgangsmåde om det er okse, kalve eller svinemørbrad.

FLERE SLAGS PERSILLE
Alt om persille på 1 minut

Persille er ikke bare persille. Persille indgår i rigtig mange af vores retter - både som smagsgiver og dekorativ pynt.Og persille har rigtig mange gode egenskaber eksempelvis er det godt for fordøjelsen. Find ud af om det er rigtigt at persille kan hjælpe på dårlig ånde ved at se videoen. Klik her og lær meget mere om persillen og dens rolle i køkkenet.

RIS ER VILDT INTERESSANT
Historien om ris på 1 minut

Lær lidt mere om risens oprindelse og historie i denne animerede video.

Der findes 40.000 sorter ris, de fleste vokser vildt. Det vi kender som vilde ris er slet ikke ris, men en græsart. I Kina spises så meget ris at ordet for ris er det samme som mad. Klik og find ud af om det er en skrøne, at fugle ikke kan tåle at spise rå riskorn, som vi herhjemme har tradition for at smide over nygifte par.

SPÆNDENDE KRYDDERIER

Måltidskasser med eksotiske råvarer

Krydderier får vi fra hele verden, og mange får vi både specialblandet og specialpakket i mængder afpasset til vores retter. Du vil ofte støde på spændende og måske ukendte ingredienser, som kan være svære at få fat på i det lokale supermarked. 

Et anderledes krydderi er Sumac, som stammer fra Mellemøsten. Det er en stedsegrøn busk, hvor plantens blomsterstande tørres og knuses til et flot mørkt rustrødt pulver. Sumac har en syrlig smag og bruges ofte i retter i stedet for citronsaft.

En vejledning i mango-håndtering  

Mango kan være lidt tricky at skære ud, da den har en stor flad sten i midten, som man skal skære udenom. Stil mangoen op på den høje led og skær med en kniv ca. 1 cm fra midten direkte ned på begge sider. Du får 2 reelle stykker med frugtkød. Skal du bruge tern, så tag kniven og skær både på langs eller tværs eller i terne ned i skallen. Vend vrangen ud på skallen og kør herefter kniven mellem skal og frugtkød, så tæt på skallen som muligt - hele vejen igennem fra top til bund. Så får du fine stykker hel mango ud lige til at bruge. Klik her og se videovejledning.

SE ALLE RETTER
eller