Inspiration til mad til børnefødselsdag

Inspiration til mad til børnefødselsdag

At planlægge en børnefødselsdag kan være lige dele spændende og overvældende. Det handler ikke kun om fødselsdagsgaver og børnelege – maden spiller også en central rolle i festlighederne. Så hvordan sikrer man, at de små munde bliver mætte med et smil? Vi giver dig vores tips og tricks her!

Inspirerende madideer, der overrasker

Tid er dyrebar, især når der skal arrangeres fødselsdagsfester for de mindste. Lad os hjælpe dig med at gøre måltiderne mindeværdige, uden at det bliver alt for kompliceret. Vil du lave mad, der vækker begejstring rundt om fødselsdagsbordet? Så læs med her, hvor vi giver vores bedste tips til nem og sjov fødselsdagsmad til børn.

Klassikere, når de er bedst

Nogle retter går aldrig af mode, når det kommer til børnefødselsdage. Pizzasnegle, fødselsdagsboller med marmelade eller pålægschokolade eller små frikadeller med kartoffelsalat er alle klassiske favoritretter, som man aldrig går galt i byen med. Det er nemlig retter, som de fleste børn synes godt om og som de måske forventer, eftersom de ofte serveres til børnefødselsdage.

Leg med farver og former

Barnets fantasi kender ingen grænser, så hvorfor skulle maden gøre det? Ved at lege med farver og former kan du nemt og hurtigt sætte et sjovt præg på fødselsdagsmaden. En palette af farverige frugter eller grøntsager, der er skåret ud i sjove figurer eller som er blevet placeret i flotte mønstre på en tallerken kan være med til at skabe begejstring hos de små, når det er spisetid. Frugt og grønt arrangeret på et spyd i regnbuefarver kan også visuelt appellerende og spændende for børnene at spise.

Hjemmebag, der huskes

Ingen børnefest uden lidt søde sager! Hjemmebagte cookies, kage eller muffins vil garanteret tilfredsstille de små ganer. Hvis de ovenikøbet har flot topping i form af eksempelvis krymmel, smarties, farvet kagecreme eller glasur, er der helt sikkert ekstra point at hente.

Fortsætter fødselsdagsfesten, efter de små gæster er gået hjem? Så kunne man måske forestille sig, at en af fødselarens favoritretter var på menuen til aftensmad. Mangler du inspiration til fødselsdagsmenuen, så gå på opdagelse i vores store opskriftsunivers, hvor du finder et hav af klassiske familiefavoritter for enhver smag. Her kan du helt sikkert finde en masse lækre retter, der vil vække stor begejstring hos fødselaren.

Gå til opskriftsuniverset