Ris pilaf med kylling og ristede mandler
40
5 dages holdbarhed

Ris pilaf med kylling og ristede mandler

Afrikansk inspireret rispilaf med kylling og sprød topping med mandler. De mange krydderier giver skøn smag og ikke mindst duft i køkkenet. Retten er udviklet af madbloggeren Ditte Ingemann. Retten er ikke stærk.

Ingredienser

Allergener
  • Selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Solo hvidløg
⅔ stk
Rødløg
½ stk
Ingefær
15 g
Grøn peber
½ stk
Garam masala
2 tsk
Kyllingebryst
280 g
Basmatiris
200 g
Hønsebouillon (Selleri)
½ terning
Hakkede mandler
2 spsk
Bredbladet persille
1 drys
Citron
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 765 kcal
  • Fedt 24 g
  • Kulhydrater 91 g
  • Protein 47 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Pil ⅔ solo hvidløg og ½ løg, skræl ingefær og skær ½ peberfrugt i kvarte.
  2. Kom hvidløg, ingefær, rødløg, peberfrugt, 2 tsk garam masala i en minihakker og blend det hele godt sammen til en sammenhængende pasta. Svits pastaen i 2 spsk olie i en dyb pande – lad krydderierne ”brænde” en smule af.
  3. Skær imens kyllingen ud i mundrette tern og svits stykkerne sammen med krydderierne. Tilsæt 200 g ris, og steg videre under omrøring i 3 minutter, til risene bliver klare.
  4. Hæld 3½ dl kogende vand og ½ bouillonterning i panden, rør godt rundt og krydr med salt og peber. Læg låg på panden, skru ned for varmen, og lad risene simre i ca. 20 minutter, til al væden er absorberet.
  5. Rist imens 2 spsk mandler på en tør pande og lad dem køle af. Skyl og nip persillen og hak den fint og bland den med revet skal fra ½ citron.
  6. Tag panden fra varmen, og løsn risene med en gaffel. Servér retten drysset med mandler, persille og citronskal.