Polpetiner med gulerødder, squash og mynte
30-40
Laktosefri
3 dages holdbarhed

Polpetiner med gulerødder, squash og mynte

Italienske frikadeller med lækre saltbagte kartofler og grøntsager med den friske smag fra citron og mynte. Et hit hos hele familien.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • selleri,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Mel
  • Smør

Polpetiner med gulerødder

Kartofler
400 g
Fennikelfrø
½ tsk
Citron
½ stk
Hakket gris & kalv
300 g
Solo hvidløg
⅓ stk
Mynte, frisk
½ pakke
Gulerod
2 stk
Squash
1 stk
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 626 kcal
  • Fedt 28 g
  • Kulhydrater 54 g
  • Protein 39 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Frys kødet ned, hvis du ikke kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

  1. Saltbagte kartofler: Tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft). Skyl kartoflerne og vend dem i 1 spsk groft salt. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ca. 20-25 min. til de er møre og sprøde.
  2. Polpetiner: Knus fennikelfrø groft med bagsiden af en køkkenkniv. Riv skal af citron fint. Rør begge dele i kødet sammen med lidt salt og peber og pres hvidløg i. Form farsen til 3 (4)* kugler pr. person, tryk dem let flade og vend dem i mel.
  3. Varm 1 spsk olie på en pande ved god varme. Brun polpetinerne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg ca. 3 min. på hver side til de er gennemstegt. Læg polpetinerne på en tallerken og hold dem varme f.eks. under stanniol. Tør panden af med køkkenrulle.
  4. Skyl, tør og hak mynte. Skær citron i tynde skiver. Skræl gulerødder og skyl squash.
  5. Skær gulerødder og squash igennem på langs og derefter i skiver på skrå. Varm 5-10 g smør på panden ved god varme til det er gyldent, men ikke brunt. Svits gulerødderne i ca. 2 min. Tilsæt squash og svits i yderligere 2 min.
  6. Opløs bouillon i ½-¾ dl kogende vand. Kom bouillon på panden sammen med hakket mynte og citronskiver TIP: brug lidt færre, hvis du ikke ønsker den skarpe smag. Kog videre til grøntsagerne er møre. Smag til med salt og peber og servér med polpetinerne.