Skindstegt fisk med thaimarinade
35
2 dages holdbarhed

Skindstegt fisk med thaimarinade

Festlig og farverig. Spændende og smagfuld med inspiration fra det asiatiske køkken. Superlativerne står i kø, når denne dejlige og sunde fiskeret med hvid fisk af torskefamilien skal beskrives. Retten serveres med sprød salat og ris.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • fisk,
  • soja

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

    Det skal du bruge

    Basmatiris
    200 g
    Kulmulefilet med skind (Fisk)
    300 g
    Galangarod
    15 g
    Hvidløg
    ½ fed
    Forårsløg
    2½ stk
    Rød chili
    ¼ stk
    Rørsukker
    1 tsk
    Sojasauce (Gluten, Soja)
    1 spsk
    Lime
    ⅔ stk
    Limeblad
    2 stk
    Salat
    ½ stk
    Tomat
    2 stk
    Peanuts
    1½ spsk
    Koriander
    1 drys
    Ernæringsberegning (pr. portion)
    • Energi 583 kcal
    • Fedt 7 g
    • Kulhydrater 91 g
    • Protein 40 g
    Oplysninger om allergener

    Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

    Sådan gør du

    Tip fra kokken:

    Opbevar fisk ved 2°C. For den bedste smagsoplevelse anbefaler vi, at retten spises som en af de første.

    1. Kog 200 g ris i 3½ dl vand med ½ tsk salt i 12 min. under låg ved svag varme. Sluk og lad risene trække på eftervarmen til retten er færdig.
    2. Skrab skællene af fisken med en kniv. Skær fileterne i 2 ens stykker. Skær små snit i skindet.
    3. Varm olie op på en slip-let-pande, og læg fiskefileterne med skindsiden nedad. Rør ikke ved fisken de første 2 min. Pres derpå en palet ned midt på hvert stykke fisk i 5-10 sekunder, hvorved hele skindsiden får kontakt med panden. Lad fisken stege videre ved middelhøj varme til skindsiden er gyldenbrun. Vend fileterne om og steg på den anden side i ca. 3 min. Krydr med salt og peber.
    4. Skræl og hak galanga og ½-1 fed hvidløg fint. Skær forårsløg og ¼ chili i tynde skiver.
    5. Bland en marinade af 1 tsk rørsukker, 1 spsk  sojasauce og saft af 1 lime, tilsæt galanga, hvidløg, forårsløg, chili og 2 hele kafir-limeblade (limeblade fjernes igen inden servering).
    6. Skyl og tør salaten. Snit den fint og anret den på et fad. Skær tomaterne i tern og hak peanuts groft. Drys begge dele over salaten.
    7. Anret den stegte fisk på salaten med skindsiden opad - skindet spises med. Hæld marinaden over fisken og drys med frisk koriander.