Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Ekstra sund

Kofta med grøn tabouleh og grøn dip

(baseret på 35 kunders bedømmelse)

Ingredienser

Kofta:
250 g hakket oksekød 3-7% - økologisk
½ tsk salt
1 fed hvidløg
½ tsk spidskommen
½ tsk paprika
½ tsk sumac
½ spsk mynte
½ spsk persille
1 spsk hvedemel
Peber
Taboulleh:
1½ dl grov bulgur
3 dl grøntsagsbouillon (3 dl vand+½ terning)
1 spsk hvidvinseddike
½ tsk sumac
½ spsk olie
100 g slikærter
½ agurk
½ spsk persille 
½ spsk mynte
Ærtedip:
1 dl græsk yoghurt
50 g slikærter
1 spsk mynte
1/4-½ tsk sumac

Ingredienser

Kofta:
375 g hakket oksekød 3-7% - økologisk
½ tsk salt
1 fed hvidløg
3/4 tsk spidskommen
3/4 tsk paprika
3/4 tsk sumac
3/4 spsk mynte
3/4 spsk persille
1½ spsk hvedemel
Peber
Taboulleh:
2 dl grov bulgur
4 dl grøntsagsbouillon (4 dl vand+1 terning)
1½ spsk hvidvinseddike
3/4 tsk sumac
2 tsk olie
150 g slikærter
1 agurk
3/4 spsk persille 
3/4 spsk mynte
Ærtedip:
1½ dl græsk yoghurt 
75 g slikærter
1½ spsk mynte
½ tsk sumac

Ingredienser

Kofta:
500 g hakket oksekød 3-7% - økologisk
1 tsk salt
2 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
1 tsk paprika
1 tsk sumac
1 spsk mynte
1 spsk persille
2 spsk hvedemel
Peber
Taboulleh:
3 dl grov bulgur
6 dl grøntsagsbouillon (6 dl vand+1 terning)
2 spsk hvidvinseddike
1 tsk sumac
1 spsk olie
200 g slikærter
1 agurk
1 spsk persille 
1 spsk mynte
Ærtedip:
2 dl græsk yoghurt
100 g slikærter
2 spsk mynte
½ tsk sumac

Tilberedning – ca. 35 min.

  1. Rør kødet med salt. Skyl, tør og hak mynte og persille, tag fra til taboulleh og ærtedip. Pil og hak hvidløg. Bland spidskommen, paprika, sumac, hvidløg, hakkede krydderurter, mel og peber i kødet, rør godt og lad hvile 5 min.
  2. Kog bulguren i bouillon ca. 12 min. for svag varme under låg. Sluk og lad stå på eftervarmen. Hæld evt overskydende vand fra. Bland en dressing af hvidvinseddike, sumac og olie og stil tilside.
  3. Form farsen til ca. 10 små kødboller (TIP: Brug en dessertske dyppet i et glas med koldt vand, så slipper farsen nemmere), og steg dem i olie ved jævn varme ca. 8 min. Ryst jævnligt panden så de forbliver runde.
  4. Skold ærterne i kogende vand og skær dem i 1 cm stykker. Skyl agurk og skær den i små tern. Tilsæt ærter, agurk, krydderurter og dressing til bulguren og smag til med salt og peber.
  5. Blend yoghurt, ærter og mynte med en stavblender og smag cremen til med sumac, salt og peber.
  6. Server ærtecremen til koftaerne sammen med bulgursalat.

Tilberedning – ca. 35 min.

  1. Rør kødet med salt. Skyl, tør og hak mynte og persille, tag fra til taboulleh og ærtedip. Pil og hak hvidløg. Bland spidskommen, paprika, sumac, hvidløg, hakkede krydderurter, mel og peber i kødet, rør godt og lad hvile 5 min.
  2. Kog bulguren i bouillon ca. 12 min. for svag varme under låg. Sluk og lad stå på eftervarmen. Hæld evt. overskydende vand fra. Bland en dressing af hvidvinseddike, sumac og olie og stil tilside.
  3. Form farsen til ca. 15 små kødboller (TIP: Brug en dessertske dyppet i et glas med koldt vand, så slipper farsen nemmere), og steg dem i olie ved jævn varme ca. 8 min. Ryst jævnligt panden så de forbliver runde.
  4. Skold ærterne i kogende vand og skær dem i 1 cm stykker. Skyl agurk og skær den i små tern. Tilsæt ærter, agurk, krydderurter og dressing til bulguren og smag til med salt og peber.
  5. Blend yoghurt, ærter og mynte med en stavblender og smag cremen til med sumac, salt og peber.
  6. Server ærtecremen til koftaerne sammen med bulgursalat.

Tilberedning – ca. 35 min.

  1. Rør kødet med salt. Skyl, tør og hak mynte og persille, tag fra til taboulleh og ærtedip. Pil og hak hvidløg. Bland spidskommen, paprika, sumac, hvidløg, hakkede krydderurter, mel og peber i kødet, rør godt og lad hvile 5 min.
  2. Kog bulguren i bouillon ca. 12 min. for svag varme under låg. Sluk og lad stå på eftervarmen. Hæld evt. overskydende vand fra. Bland en dressing af hvidvinseddike, sumac og olie og stil tilside.
  3. Form farsen til ca. 20 små kødboller (TIP: Brug en dessertske dyppet i et glas med koldt vand, så slipper farsen nemmere), og steg dem i olie ved jævn varme ca. 8 min. Ryst jævnligt panden så de forbliver runde.
  4. Skold ærterne i kogende vand og skær dem i 1 cm stykker. Skyl agurk og skær den i små tern. Tilsæt ærter, agurk, krydderurter og dressing til bulguren og smag til med salt og peber.
  5. Blend yoghurt, ærter og mynte med en stavblender og smag cremen til med sumac, salt og peber.
  6. Server ærtecremen til koftaerne sammen med bulgursalat.

Næringsindhold pr. person

Energi: 2673 kJ (639 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 695 166 26
Kulhydrat 1203 288 45
Fedt 775 185 29

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu