Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar fragten
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
FamilieRet

Medisterpølse med stuvet kål og grov mos

(baseret på 210 kunders bedømmelse)

Ingredienser

Medisterpølse, ca. 300 g
½ tsk olie
Salt & peber
Sennep
Grov mos:
500 g kartofler
½ dl letmælk
2 tsk smør
Salt & peber
Stuvet kål:
½ spidskål 
3/4 løg
1 dl letmælk
Salt & peber

Ingredienser

Medisterpølse, ca. 450 g
½ tsk olie
Salt & peber
Sennep
Grov mos:
500 g kartofler
½ dl letmælk
2 tsk smør
Salt & peber
Stuvet kål:
½ spidskål 
3/4 løg
1 dl letmælk
Salt & peber

Ingredienser

Medisterpølse, ca. 450 g
3/4 tsk olie
Salt & peber
Sennep
Grov mos:
750 g kartofler
3/4 dl letmælk
3 tsk smør
Salt & peber
Stuvet kål:
½ spidskål 
1 løg
1½ dl letmælk
Salt & peber

Ingredienser

Medisterpølse, ca. 600 g
3/4 tsk olie
Salt & peber
Sennep
Grov mos:
750 g kartofler
3/4 dl letmælk
3 tsk smør
Salt & peber
Stuvet kål:
½ spidskål 
1 løg
1½ dl letmælk
Salt & peber

Ingredienser

Medisterpølse, ca. 600 g
1 tsk olie
Salt & peber
Sennep
Grov mos:
1 kg kartofler
1 dl letmælk
3½ tsk smør
Salt & peber
Stuvet kål:
1 spidskål
1½ løg
2 dl letmælk
Salt & peber

Ingredienser

 Medisterpølse, ca. 900 g
1 tsk olie
Salt & peber
Sennep
Grov mos:
1 kg kartofler
1 dl letmælk
3½ tsk smør
Salt & peber
Stuvet kål:
1 spidskål
1½ løg
2 dl letmælk
Salt & peber

Ingredienser

Medisterpølse, ca. 900 g
1½ tsk olie
Salt & peber
Sennep
Grov mos:
1500 g kartofler
1½ dl letmælk
1 spsk smør
Salt & peber
Stuvet kål:
1 spidskål
2 løg
3 dl letmælk
Salt & peber

Tilberedning – ca. 30 min.

  1. Skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker og kog dem møre i vand, ca. 15 min.
  2. Mens kartoflerne koger, varmer du olien op på en pande ved god varme. Olien skal være så varm, at "det siger lyde", når medisterpølsen kommer på panden. Brun kødet 1 min. på hver side, skru ned til middel varme og steg ca. 7-8 min. Vend medisterpølsen ca. hvert andet minut.
  3. Mens medisteren steger, fjernes kålens yderste blade, og stokken skæres fra. Snit kålen groft. Pil løget og skær det i tern. Kom løg, kål og mælk i en gryde ved god varme. Start med låg og bring i kog. Tag låget af efter 1 minut og kog videre uden låg. Vend jævnligt i kålen, til den er mør og der kun er lidt væske tilbage. Smag til med salt og peber. 
  4. Stik i kartoflerne med en kødnål eller en gaffel, når de er møre, hældes vandet fra. Mos kartoflerne med en gaffel eller et piskeris. Tilsæt mælk og smør og smag til med salt og peber. 
  5. Server medisterpølsen med grov mos, stuvet kål og sennep. 


Opskriften er venligst udlånt af voresmad.dk

Tilberedning – ca. 30 min.

  1. Skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker og kog dem møre i vand, ca. 15 min.
  2. Mens kartoflerne koger, varmer du olien op på en pande ved god varme. Olien skal være så varm, at "det siger lyde", når medisterpølsen kommer på panden. Brun kødet 1 min. på hver side, skru ned til middel varme og steg ca. 7-8 min. Vend medisterpølsen ca. hvert andet minut.
  3. Mens medisteren steger, fjernes kålens yderste blade, og stokken skæres fra. Snit kålen groft. Pil løget og skær det i tern. Kom løg, kål og mælk i en gryde ved god varme. Start med låg og bring i kog. Tag låget af efter 1 minut og kog videre uden låg. Vend jævnligt i kålen, til den er mør og der kun er lidt væske tilbage. Smag til med salt og peber. 
  4. Stik i kartoflerne med en kødnål eller en gaffel, når de er møre, hældes vandet fra. Mos kartoflerne med en gaffel eller et piskeris. Tilsæt mælk og smør og smag til med salt og peber. 
  5. Server medisterpølsen med grov mos, stuvet kål og sennep. 


Opskriften er venligst udlånt af voresmad.dk

Tilberedning – ca. 30 min.

  1. Skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker og kog dem møre i vand, ca. 15 min.
  2. Mens kartoflerne koger, varmer du olien op på en pande ved god varme. Olien skal være så varm, at "det siger lyde", når medisterpølsen kommer på panden. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til middel varme og steg ca. 7-8 min. Vend medisterpølsen ca. hvert andet minut.
  3. Mens medisteren steger, fjernes kålens yderste blade, og stokken skæres fra. Snit kålen groft. Pil løget og skær det i tern. Kom løg, kål og mælk i en gryde ved god varme. Start med låg og bring i kog. Tag låget af efter 1 minut og kog videre uden låg. Vend jævnligt i kålen, til den er mør og der kun er lidt væske tilbage. Smag til med salt og peber. 
  4. Stik i kartoflerne med en kødnål eller en gaffel. Når de er møre, hældes vandet fra. Mos kartoflerne med en gaffel eller et piskeris. Tilsæt mælk og smør og smag til med salt og peber. 
  5. Server medisterpølsen med grov mos, stuvet kål og sennep. 


Opskriften er venligst udlånt af voresmad.dk

Tilberedning – ca. 30 min.

  1. Skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker og kog dem møre i vand, ca. 15 min.
  2. Mens kartoflerne koger, varmer du olien op på en pande ved god varme. Olien skal være så varm, at "det siger lyde", når medisterpølsen kommer på panden. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til middel varme og steg ca. 7-8 min. Vend medisterpølsen ca. hvert andet minut.
  3. Mens medisteren steger, fjernes kålens yderste blade, og stokken skæres fra. Snit kålen groft. Pil løget og skær det i tern. Kom løg, kål og mælk i en gryde ved god varme. Start med låg og bring i kog. Tag låget af efter 1 minut og kog videre uden låg. Vend jævnligt i kålen, til den er mør og der kun er lidt væske tilbage. Smag til med salt og peber. 
  4. Stik i kartoflerne med en kødnål eller en gaffel. Når de er møre, hældes vandet fra. Mos kartoflerne med en gaffel eller et piskeris. Tilsæt mælk og smør og smag til med salt og peber. 
  5. Server medisterpølsen med grov mos, stuvet kål og sennep. 


Opskriften er venligst udlånt af voresmad.dk

Tilberedning – ca. 30 min.

  1. Skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker og kog dem møre i vand ca. 15 min.
  2. Mens kartoflerne koger, varmer du olien op på en pande ved god varme. Olien skal være så varm, at "det siger lyde", når medisterpølsen kommer på panden. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til middel varme og steg ca. 7-8 min. Vend medisterpølsen ca. hvert andet minut.
  3. Mens medisteren steger, fjernes kålens yderste blade, og stokken skæres fra. Snit kålen groft. Pil løget og skær det i tern. Kom løg, kål og mælk i en gryde ved god varme. Start med låg og bring i kog. Tag låget af efter 1 minut og kog videre uden låg. Vend jævnligt i kålen, til den er mør og der kun er lidt væske tilbage. Smag til med salt og peber. 
  4. Stik i kartoflerne med en kødnål eller en gaffel Når de er møre, hældes vandet fra. Mos kartoflerne med en gaffel eller et piskeris. Tilsæt mælk og smør og smag til med salt og peber. 
  5. Server medisterpølsen med grov mos, stuvet kål og sennep. 


Opskriften er venligst udlånt af voresmad.dk

Tilberedning – ca. 30 min.

  1. Skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker og kog dem møre i vand ca. 15 min.
  2. Mens kartoflerne koger, varmer du olien op på en pande ved god varme. Olien skal være så varm, at "det siger lyde", når medisterpølsen kommer på panden. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til middel varme og steg ca. 7-8 min. Vend medisterpølsen ca. hvert andet minut.
  3. Mens medisteren steger, fjernes kålens yderste blade, og stokken skæres fra. Snit kålen groft. Pil løget og skær det i tern. Kom løg, kål og mælk i en gryde ved god varme. Start med låg og bring i kog. Tag låget af efter 1 minut og kog videre uden låg. Vend jævnligt i kålen, til den er mør og der kun er lidt væske tilbage. Smag til med salt og peber. 
  4. Stik i kartoflerne med en kødnål eller en gaffel Når de er møre, hældes vandet fra. Mos kartoflerne med en gaffel eller et piskeris. Tilsæt mælk og smør og smag til med salt og peber. 
  5. Server medisterpølsen med grov mos, stuvet kål og sennep. 


Opskriften er venligst udlånt af voresmad.dk

Tilberedning – ca. 30 min.

  1. Skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker og kog dem møre i vand, ca. 15 min.
  2. Mens kartoflerne koger, varmer du olien op på en pande ved god varme. Olien skal være så varm, at "det siger lyde", når medisterpølsen kommer på panden. Brun kødet 1 min. på hver side, skru ned til middel varme og steg ca. 7-8 min. Vend medisterpølsen ca. hvert andet minut.
  3. Mens medisteren steger, fjernes kålens yderste blade, og stokken skæres fra. Snit kålen groft. Pil løget og skær det i tern. Kom løg, kål og mælk i en gryde ved god varme. Start med låg og bring i kog. Tag låget af efter 1 minut og kog videre uden låg. Vend jævnligt i kålen, til den er mør og der kun er lidt væske tilbage. Smag til med salt og peber. 
  4. Stik i kartoflerne med en kødnål eller en gaffel, når de er møre, hældes vandet fra. Mos kartoflerne med en gaffel eller et piskeris. Tilsæt mælk og smør og smag til med salt og peber. 
  5. Server medisterpølsen med grov mos, stuvet kål og sennep. 


Opskriften er venligst udlånt afvoresmad.dk

Næringsindhold pr. person

Energi: 3006 kJ (718 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 513 123 17
Kulhydrat 1095 262 36
Fedt 1398 334 47

Godt at vide om opskriften

MEDISTERPØLSE MED MASSER AF SMAG

Medisterpølse er en tyk, krydret pølse, der oftest tilberedes ved først at blive kogt eller blancheret, og dernæst stegt på en pande. Undersøgelser viser, at det klart er i december, at der i Danmark bliver spist mest medisterpølse, og det er der en helt særlig grund til. Medister er nemlig blevet en ting, vi forbinder med jul og julefrokost, og en god julemedister er da heller ikke til at tage fejl af. I julen spiser mange medister med grønkål til, men her på siden har vi lavet en mere gængs gang medisterpølse med stuvet kål og grov mos.

Selvom medisterpølsen er elsket af mange, så er der alligevel også mange, der aldrig ville servere den for deres gæster. Alligevel er den betragtet som værende en nationalret på højde med eksempelvis stegt flæsk. Der findes umiddelbart tre forskellige måder at tilberede medisteren på; man kan koge og stege den, stege den rå eller ryge den. Sidstnævnte foregår dog mest hos slagteren, hvor du kan købe den røget.

Mangler du inspiration til dagens aftensmad, så kan du med fordel kaste dig over vores gode opskrift lige her. Med medisterpølse kan du mætte alle familiens medlemmer med masser af smag, og med stuvet kål og grov mos som tilbehør, så bliver det en lille smule sundere, end hvis der bliver serveret brun sauce og rødkål til.

Denne opskrift kræver kun 30 minutter af din sparsomme tid, og vi ved, det er noget, mange af vores kunder sætter stor pris på. Det er nemlig ikke altid lige let at få bikset en god gang aftensmad sammen i en travl hverdag og slet ikke, hvis det også gerne må være lidt sundt og spændende.

Hos RetNemt Måltidskasser er det altid nemt at lave mad, og det bliver endnu nemmere, hvis du benytter dig af vores måltidskasser, hvor du får alting leveret lige til døren.

Klar til at prøve retnemt?

Lige nu kan du prøve RetNemt og spare fragten.

tilmeld dig nu