Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
4 dages holdbarhed
30-70 % økologisk

Æggekage med serrano – og pasta

(baseret på 502 kunders bedømmelse)
Verden
Retter fra hele verden med 30-70% økologiske råvarer - også for større børn

Det skal du bruge

Du skal selv have:
Olie, Salt, Peber

Fremgangsmåde

Næringsværdi

Energi pr. portion: 3603 kJ / 861 kcal

Godt at vide om opskriften

Æggekage er simpelt, men smagfuldt

Æggekage er en ganske simpel ret – det er primært bare æg på en pande. Men med blot få ekstra ingredienser står du med en middagsret, der vækker glæde i de flestes ganer. Både børn og voksne er sædvanligvis glade for en cremet, lun æggekage.

Denne opskrift på gammeldags æggekage på pande er en helt traditionel udgave af den gyldne ret. Den pyntes med bacon, tomatbåde og purløg, præcis som oldemor serverede den. Retten får endnu et nøk op ad nostalgistigen, hvis du erstatter baconen med tykkere stykker af flæsk. Så er det nærmest lige så godt som at spise på en rigtig kro.

Æg indeholder masser af protein og holder maven mæt længe. Derfor er æggekage også oplagt som en anderledes frokost i weekenden.

Leder du efter inspiration til en anderledes æggekage? Så læs videre herunder, hvor vi deler idéer til anderledes indhold og pynt til din æggekage.

Variationer af æggekage

Hvis bacon, tomat og purløg ikke falder i din smag, så er der mange andre ingredienser, du kan blande i en æggekage. Lav for eksempel en grønnere udgave ved at tilføje tynde både af rødløg, strimler af rød peberfrugt, halverede oliven og stykker af fetaost til æggemassen, inden du bager den på panden. Du kan også blande kartoffel, spinat og små champignonbåde i æggene – men husk så at koge kartoflerne inden.

Vil du have flere grøntsager til middagen, kan du selvfølgelig også servere en salat ved siden af din æggekage. Hvad med en salat af fintsnittet spidskål? Kål gør sig generelt godt sammen med frugt, så det er lækkert at blande æble, ananas eller appelsin i salaten. Det kan også smage dejligt at putte stykker af avocado i en kålsalat, fordi det skaber en cremet kontrast til den sprøde kål.

Æggekage kan også sagtens serveres sammen med fisk. Er du til laks, så kan du for eksempel anrette den færdige æggeret med pandestegte laksefileter ved siden af. Røget laks giver endnu mere smag til middagen, og det kan du også sagtens bruge. Læg stykker af røget laks ovenpå æggekagen, mens den stivner i panden. Den genkendelige røgsmag gør æggekagen alt andet end hverdagsagtig.

Ellers, prøv denne dejlige opskrift på æggekage med serranoskinke og pasta. Det er vores anderledes, sunde og friske bud på den velkendte ret med både grønt og kød.

Få råvarer leveret til døren

Vidste du, at RetNemt.dk er meget mere end online opskrifter? Hos RetNemt.dk kan du bestille måltidskasser med nemme opskrifter og sunde, friske råvarer til lækre middagsretter for hele familien. Vores måltidskasser er fleksible; du har selv indflydelse på indholdet af kasserne, og du kan altid melde til og fra.

Sådan fungerer RetNemt måltidskasser:

1. Bestil online – vælg hvor, vi skal levere til; vælg hvor ofte, du vil modtage mad fra os; vælg hvilken slags mad, du bedst kan lide; og vælg antal personer.
2. Vi leverer – du modtager mad og opskrifter i en kølekasse inden kl. 17.
3. Du laver maden – vores nemme opskrifter på sunde og varierede retter tager kun 30 minutter at lave. Læs mere her.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 283,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu