Krydret stegt kyllingebryst med smørstegt rødløg, grønne bønner og kartoffelbåde med estragonskysauce
5 dages holdbarhed

Krydret stegt kyllingebryst med smørstegt rødløg

grønne bønner og kartoffelbåde med estragonskysauce
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
10 Ingredienser
Estragon stammer fra Centralasien. Navnet betyder "lille drage" og urten har været brugt både kulinarisk og medicinsk siden middelalderen. I dag er den især kendt fra det franske køkken, bl.a. i bearnaisesauce.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Soja
    ·
  • Mælk
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Vand
  • Smør
  • Mel
  • Sukker
  • Olie
  • Salt
  • Peber
Kartofler, medium
400 g
Kyllingebryst
280 g
Persillade
½ pose
(Svovldioxid)
Rødløg
1 stk
Grønne bønner
150 g
Broccoli
1 stk
Gulerod
1 stk
Vand
2 dl
Smør
½ spsk
(Mælk, Laktose)
Estragon, frisk
½ pakke
Smør
½ spsk
(Mælk, Laktose)
Mel
½ spsk
(Gluten, Hvede)
Sojasauce
½ spsk
(Soja)
Hønsebouillon
½ pose
Vand
2 dl
Sukker
1 tsk
Næringsindhold (per portion)
Energi:
473 kcal
Fedt:
10 g
Kulhydrater:
50 g
Protein:
45 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 210°C (Varmluft).
Skyl og skær kartoflerne i både. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og vend med lidt olie, salt og peber. Bag kartoflerne i ovnen i 20–25 min. til de er gyldne og gennemstegte.
Krydr kyllingen med salt og peber. Varm en pande op til høj varme og tilsæt lidt olie. Brun kyllingen i 2 min. på hver side til den er gylden. Krydr med persillade og læg kyllingebrysterne oven på kartoflerne på bagepladen, når der er 10-15 min. tilbage af kartoflernes bagetid (se tip) og steg det færdigt sammen. Gem panden.
Pil og skær løg i tynde både. Skær enderne af bønnerne og del dem i to, hvis de er lange. Skær broccoli i buketter og skræl og skær stilken i skiver. Skræl og skær gulerod i skrå skiver. Kog vandet op i en gryde og tilsæt lidt salt. Damp bønner, broccoli og gulerod under låg i 1 min.
Sigt vandet fra grøntsagerne. Tilsæt løg og smør i gryden og steg det hele ved middelvarme i 2-3 min. til løget er blødt. Krydr med lidt salt og peber.
Sigt vandet fra grøntsagerne. Tilsæt løget og smør i gryden og steg det hele ved middelvarme i 2-3 min. til løget er blødt. Krydr med lidt salt og peber.
Lad kyllingen hvile i 5 min. før du skærer den i tynde skiver. Servér med smørstegte grøntsager, kartoffelbåde og skysauce.
Håber maden smager!