Oksetykkam med honningbagte gulerødder, dukkah og mynteyoghurt
5 dages holdbarhed

Oksetykkam med honningbagte gulerødder

dukkah og mynteyoghurt
Ny opskrift
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mælk
    ·
  • Nødder
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olivenolie
  • Peber
  • Salt
Gulerod
2 stk
Skalotteløg
1 stk
Honning
1 spsk
Bulgur
125 g
(Gluten, Hvede)
Oksesteg af tykkam
300 g
Tomatpuré
1 pose
Mynte, frisk
½ pk
Hvidløg
1 fed
Græsk yoghurt
1 dl
(Mælk, Laktose)
Saltede mandler
½ pose
(Nødder)
Three spices
½ pose
Næringsindhold (per portion)
Energi:
689 kcal
Fedt:
34 g
Kulhydrater:
55 g
Protein:
42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 250°C (Varmluft).
 Skræl gulerødder og pil skalotteløg. Halvér gulerødder på langs og del løg i kvarte. Læg dem med skærefladen nedad i et ovnfast fad. Bland honning med lidt olivenolie og hæld over. Krydr med salt og peber. Bag i ca. 15 min.
 Kog bulgur som anvist på pakken.
Kom kødet med lage i en gryde og varm nogle min. Kom tomatpuré ved og lad det koge ind et par min. Smag til med lidt salt og peber.
 Hak mynten fint. Pil og pres hvidløg. Bland begge dele med yoghurt og smag til med salt og peber.
 Knus mandlerne på et skærebræt med en kasserole eller morter. Bland det med three spice. 
 Kom mynteyoghurt i bunden af en tallerken. Læg gulerødder og løg med honning ovenpå og drys med dukkah. Kom bulgur ved og placér kødet på bulguren.
Håber maden smager!