Souvlaki - Grillede svinekødsspyd med tzatziki og citron
30-40
4 dages holdbarhed

Souvlaki - Grillede svinekødsspyd med tzatziki og citron

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie

Det skal du have

Hvidløg
1+½ fed
Bredbladet persille
¼+¼ pakke
Timian
½ pose
Citron
½+½ stk
Kotelet
2 stk
Bagekartoffel
2 stk
Skoleagurk
1 stk
Græsk yoghurt (Mælk, Laktose)
1 dl
Rødløg
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Træspyd
4 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 867 kcal
  • Fedt 42 g
  • Kulhydrater 81 g
  • Protein 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd grillen, hvis du ønsker at tilberede retten på grill. Ellers tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft).
  2. Marinade: Pil den første mængde hvidløg og del i halve. Skyl persille og kom halvdelen i en skål med hvidløg, 1 spsk olivenolie, timian, salt og lidt friskkværnet peber. Pres saft fra ½ citron over. Blend det sammen med en stavblender TIP: Du kan også bruge en minihakker. Skær kødet i tern på ca. 3x3 cm og kom det i skålen (hvis du har brugt minihakker kan du komme det hele i en frysepose). Bland godt rundt i marinaden og lad det marinere i mindst 15 min. men gerne mere.
  3. Kartofler: Skær kartofler i skiver på ca. 1 cm. Læg dem på en bageplade med bagepapir og krydr med salt og friskkværnet peber. Dryp lidt olivenolie over. Steg midt i ovnen ca 20 min. Du kan også grille på indirekte varme ca. 30 min.
  4. Tzatziki: Pil og pres hvidløg. Skyl agurk og riv halvdelen på den grove side af rivejernet. Pres så meget væde ud som muligt og kom agurken i en skål. Bland med hvidløg, yoghurt, salt og friskkværnet sort peber.
  5. Salat: Pil rødløg og skær i tynde skiver. Skyl salat (brug gerne en salatslynge) og snit i fine strimler. Pluk bladene af resten af persillen. Kom det hele i en salatskål. Riv citronskal fint og pres ca. ½ spsk citronsaft. Bland med olivenolie, salt og lidt friskkværnet sort peber og hæld over salaten.
  6. Souvlaki: Sæt det marinerede kød på spyd. Grill souvlaki eller steg på en (grill)pande i lidt olie ca. 4 min. på hver side til de er gennemstegte. Kom lidt af marinaden over undervejs.
  7. Skær resten af ​citronen i både. Servér grillede souvlaki med kartoffelskiver, tzatziki, salat og citronbåde.