Bagt laks med sataysauce og thai salat
Laktosefri
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Bagt laks med sataysauce

og thai salat
Ny opskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Hurtig nem hjemmelavet sataysauce. Sataysauce har sin oprindelse i Indonesien, men spises i hele Sydøstasien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Jordnødder
    ·
  • Nødder
    ·
  • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Peber
  • Salt
  • Sukker
  • Vand
Basmatiris
135 g
Hakkede peanuts
1 pose
(Jordnødder, Nødder)
Rød karrypaste
½ pose
Sød chilisauce
1 pose
Vand
¾ dl
Laksefilet u. skind (har været frosset)
2 stk
(Fisk)
Lime
1 stk
Hvidløg
1 fed
Koriander, frisk
½ pk
Fiskesauce
1 spsk
(Fisk)
Hvidvinseddike
1 spsk
(Svovldioxid)
Sukker
½ spsk
Skalotteløg
1 stk
Gulerod
2 stk
Skoleagurk
1 stk
Næringsindhold (per portion)
Energi:
790 kcal
Fedt:
33 g
Kulhydrater:
83 g
Protein:
41 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 210°C (Varmluft).
Kog risene som anvist på posen.
 Kom peanuts, karrypaste, sød chilisauce og vand op i en blenderkop, blend det hele i 1 min med en stavblender/blender. Kom laksen i et smurt ovnfast fad og krydr med salt og peber. Hæld sataysauce over fisken. Bag i ovnen 10-12 min.
 Riv limeskal fint ned i en stor skål. Pil hvidløg og pres ned i skålen. Skyl og hak koriander og bland det hele sammen med fiskesauce, hvidvinseddike, sukker, lidt salt og peber. Skær resten af limefrugten i både.
 Pil løg og skær i skiver. Skræl gulerod og riv groft. Læg agurken på et skærebræt og bank den med hånden i hele længden, så den går let i stykker. Skær i skrå skiver på ca. 1 cm. Mix det godt sammen med dressingen.
Servér laksen med ris, thai salat og limebåde. Kom evt. lidt vand i fadet for at få det sidste sataysauce med.
Håber maden smager!