Limemarineret laks og rejer med sorte ris, aguachile salsa og nachos
20-30
5 dages holdbarhed

Limemarineret laks og rejer med sorte ris, aguachile salsa og nachos

Aguachile betyder "chilivand" og er den mexicanske version af ceviche. Her får du laks og rejer marineret i lime, friske grøntsager og en forfriskende og let krydret Aguachile-dressing!

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • krebsdyr,
  • fisk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie

Det skal du bruge

Sorte ris
125 g
Laksefilet u. skind (har været frosset) (Fisk)
1 stk
Rejer (Krebsdyr)
170 g
Lime
½+½ stk
Radiser
½ pose
Skoleagurk
1 stk
Rødløg
½ stk
Gulerod
1 stk
Koriander, frisk
½ pose
Grøn chili
½ stk
Ingefær/hvidløg/chili i olie
½ pose
Srirachasauce
1 pakke
Mayonnaise (Æg)
2 spsk
Nachochips
1 pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 856 kcal
  • Fedt 40 g
  • Kulhydrater 87 g
  • Protein 38 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Ris: Kog risene som anvist på posen.
  2. Limemarineret laks og rejer: Skær laksen i tern og hæld væden fra rejerne. Varm en stegepande op til høj varme og tilsæt lidt olie. Steg lakseternene ca. 1-2 min. til de får lidt farve og lige er gennemstegte. Læg laksen i en skål sammen med rejerne. Drys med lidt salt og riv limeskal (kun den grønne) fint over. Vend forsigtigt sammen.
  3. Grøntsager: Skyl radiser og agurk. Flæk agurken på langs, skrab den bløde midte ud og gem til senere. Skær resten af ​​agurken og radiserne i skiver. Pil rødløg og skær i tynde skiver. Skræl gulerod og skær i lange, tynde strimler med en skræller eller ostehøvl.
  4. Aguachile-salsa: Skyl koriander og chili. Skær halvdelen af ​chili i tynde skiver og sæt til side. Kom resten i et litermål sammen med indmaden fra agurken samt saft fra limen, ingefær/hvidløg/chili-olie, ¼ dl vand, ¼ tsk salt, ¼ tsk sukker og halvdelen af ​​korianderen. Blend det hele sammen med en stavblender til en tynd sauce. Smag eventuelt til med lidt mere sukker og salt.
  5. Chilimayonnaise: Rør srirachasauce og mayonnaise sammen i en lille skål. 
  6. Anret: Fordel grøntsagerne og ris på en tallerken. Tilsæt laks og rejer og top med Aguachile-salsa. Tegn med chilimayonnaise og drys med ​​koriander og chiliskiver. Servér nachochips til retten.