Kikærte msabbaha med mix grill af grøntsager og persille/mynte gremolata
20-30
Vegetar
5 dages holdbarhed

Kikærte msabbaha med mix grill af grøntsager og persille/mynte gremolata

Msabbaha minder om hummus og spises over det meste af mellemøsten. Meget cremet og lækkert.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • sesamfrø,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie

Det skal du bruge

Aubergine
1 stk
Rød peber
1 stk
Tomat
1 stk
Citron
½ stk
Kikærter
1 dåse
Hvidløg
1 fed
Græsk yoghurt (Mælk, Laktose)
1 dl
Spidskommen
1 tsk
Tahin (Sesamfrø)
1 spsk
Skalotteløg
1 stk
Bredbladet persille
1 pakke
Mynte, frisk
½ pakke
Naanbrød (Gluten, Mælk, Hvede, Laktose)
2 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 956 kcal
  • Fedt 44 g
  • Kulhydrater 109 g
  • Protein 32 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd grillen, hvis du ønsker at tilberede retten på grill. Ellers tænd ovnen og varm op til 240°C (Varmluft).
  2. Grønt: Skyl og skær aubergine i 1 cm tykke skiver, drys dem med lidt salt. Skyl og rens peberfrugt og del i kvarte. Skyl tomat og skær i tern. Riv citronskal. Grill: Grill aubergine og peberfrugt 3-5 min på begge sider, auberginen skal være mør. I ovn: Kom aubergine og peberfrugt på en bageplade med bagepapir, vend dem med lidt olivenolie og bag 7-9 min.
  3. Msabbaha: Kom kikærter med lage i en lille gryde, kog op og sluk. Pil og pres hvidløg. Rør yoghurt, halvdelen af hvidløget, spidskommen, tahin, 2 spsk citronsaft, 1 spsk olivenolie, lidt salt og peber sammen i en skål. Tilføj de varme kikærter og ½ dl af lagen (kassér resten). Mos kikærterne lidt med en ske.
  4. Persille/mynte gremolata: Pil skalotteløg og skyl persille og mynte. Hak det hele fint og kom det i en lille skål. Bland med citronskal, resten af hvidløget og 2 spsk olivenolie. Smag til med salt og peber. Vend det med de grillede/bagte grøntsager.
  5. Tilbehør: Varm brødet på grillen (pas på det ikke får for meget farve) 1-2 min. eller varm det i ovnen 2-3 min. Rist sesamfrø på en tør pande et par min.
  6. Anret: Kom msabbaha i bunden af en tallerken og top med grøntsager, tomat og sesamfrø. Spis det med brød til.